CHP'li Veli Ağbaba'dan Meclis'te dikkat çeken konuşma: 'Bunlar sizin siyasi akrabalarınız'

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir konuşma yaptı.

SHABER3.COM

Sözcü'de yer alan habere göre CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Bugün Genel Kurul'da 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 7. maddesi üzerine CHP adına Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuştu.

Ağbaba, kürsüye elinde fotoğraflarla çıktı. İlk olarak dün Pençe Kilit Operasyonu sırasında şehit olan 6 askerden biri olan Piyade Er Yasin Karaca'nın Tokat'taki evinin fotoğrafını Genel Kurul'a gösteren Ağbaba, şunları dile getirdi:

"MİLYONLARCA MÜLTECİYE BAKARLAR AMA..."

"Şu fotoğrafa hepiniz ibretle bakın, bu fotoda yoksulluk, ibretlik bir vaka var. Suriyelilere ev yaparlar İdlib'te, milyonlarca mülteciye bakarlar ama kendi vatan toprağını korumak için şehit olan askerlerimize bakamazlar. Türkiye'nin fotoğrafıdır bu, bunların tek özelliği bundan da siyaset yaparak şehit tabutları üzerinde konuşmaktır.

Ülkenin düşmüş olduğu durum bu; Bursa Uludağ Kadın Basketbol takımına vize verilmemiş. Avrupa hedefleyenler bugün Avrupa'nın gözünde üçüncü sınıf Afrika ülkesine düşmüş durumdalar.



"ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ, UMUDUNU YOK ETTİNİZ"

Bu seçimden sonra yapılan ilk bütçe, fakir fukaranın çocuğu mülakat kaldırılacak diye size oy verdi. Mülakat kaldırdı mı kaldırılmadı. Çocuklarımızın geleceğini, umudunu yok ettiniz. Ev hanımlarına emeklilik priminin 3'te 1'ini kim ödeyecekti? Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AKP ödeyecekti. Var mı bir gelişme yok. Aile Destekleri Sigortası, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun projesi... Her eve en az bir asgari ücret girecek dediler, oldu mu olmadı. 15 Temmuz gazilerine maaş bağlanamamış, Türkiye'nin geldiği durum bu.

"FAİZ, İŞSİZLİK DÜZELİR AMA AHLAKI YOK ETTİNİZ"

Faiz, işsizlik düzelir ama ahlakı yok ettiniz. Mafyadan lideri ile barışmaya çalışan İçişleri Bakanı utanmaz. Mafyadan maaş alan milletvekili utanmaz. İBB'den burs değil servet alan vekilleriniz utanmaz. Utanma duygusu yok. 22 yılda yarattığınız şey sosyal çürüme. Tik Tok denilen uygulamada ev kadınları vücutlarını teşhir ederek para kazanıyor. Meşhur din adamları ne yapıyor. Diyor ki 90 km'den fazla kadın yol yapamaz diyor, Kızıl Goncalar dizisi yasaklansın diye uğraşıyorlar. Be utanmaz tarikatçılar, din adamları gibi konuşanlar şu ahlakı düzeltmek için bir şeyler söyleyin.



"DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİM DİYE..."

Dünyada ne kadar namussuz, kaçakçı varsa Türkiye'de. Türk pasaportunu satıyorsunuz ya 400 bin dolara adamlar İstanbul'un göbeğinde efelik yapıyorlar. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın deyimiyle söylüyorum; 'Türkiye suç örgütü cenneti oldu.' Kim yaptı, biz mi yaptık? İnsanlar artık, çalışarak, üreterek, ihracat yaparak zenginleşmekten umudunu kesmiş. Ne yapacak örnekleri var yarattığınız Tosuncuk, Toreks, Dilan-Engin, Eylül var. Benim gibilerle alakası yok bunlar sizin siyasi akrabalarınız. Bunları siz yarattınız. Bunlarla bir tane CHP'linin fotoğrafı yok ama sizin albümünüz var. Dizi-film olur sizin yaptıklarınız. Dindar nesil yetiştireceğim diye dolandırıcı, namussuz insanları memleketin başına bela ettiniz.

"DİL BİLMEYENİ REKTÖR YAPTINIZ"

Siz dünya siyasi tarihine gelen en yetenekli siyasi hareketsiniz. Dili bilmeyen akademiden haberi olmayan Selman Öğüt'ü rektör yaptınız. Bir başka iktidar yapabilir mi? Hayvanat Bahçesi Müdürünü TÜBİTAK'a atıyorlar, müthiş yetenekler. Sizi kutlarım, siz pehlivandan bankacı yarattınız. Türkiye Uzay Ajansı'na 2 yıllık Sebze Üretim Tekniği mezunu AKP'li İlyas Haliloğlu atanmış. Sanki uzayda hıyar, domates yetiştirecek."
<< Önceki Haber CHP'li Veli Ağbaba'dan Meclis'te dikkat çeken konuşma:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER