Çavuşoğlu ile görüşen Jagland: Türkiye'de ifade özgürlüğü hâlâ sorunlu


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Strasbourg'da görüşmesinin ardından açıklama yapan Avrupa Konseyi Başkanı Thorbjorn Jagland, Türkiye'de ifade özgürlüğünün hâlâ sorunlu bir alan olduğunu söyledi. Hükümetin açıkladığı reform takvimi kapsamında ifade özgürlüğü konusunda Çavuşoğlu'nun verdiği taahhüdü ise memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Jagland, Mevlüt Çavuşoğlu ile Strasbourg'daki konutunda bir araya geldi. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Jagland, "Avrupa Konseyi Türkiye'de hâlâ sorun teşkil eden ifade özgürlüğü noktasında Türk yetkililerle iletişim halinde." ifadelerini kullandı. Jagland, 2015 yılında insan hakları ihlallerini önlemek adına Avrupa Konseyi ve Türk hükümeti işbirliğiyle kurulan komisyonun çalışmalarını takdir ettiğini de belirtti.

2015 yılının başında kurulan komisyon ilk kez 17 Aralık 2015'te Konsey temsilcileri, Türk Adalet Bakanlığı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkilileri eşliğinde toplanmıştı. Toplantıda ifade özgürlüğünü etkileyen terör karşıtı yasalar ve Türk Ceza Kanunu'ndaki bazı maddeler ele alınmıştı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Avrupa Konseyi ile ilişkilerin gayet iyi olduğunu ifade ederek, Jagland'ın öncülüğünü yaptığı konseyde reform sürecine destek verdiklerini ifade etti. Çavuşoğlu, yeni hükümetin reform sürecini de birinci öncelik olarak ele aldığını ve bundan gurur duyduğunu ifade etti.

Jagland, ifade özgürlüğü ile ilgili Çavuşoğlu'nun verdiği taahhüdü de memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Görüşmede Kırım, Suriye, Irak ve mülteci meselelerinin de ele alındığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Çavuşoğlu ile görüşen Jagland: Türkiye'de ifade özgürlüğü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER