CHP'li Kara: MHP'nin uzlaşmaz siyaseti AK Parti'yi yeniden iktidara taşıdı

CHP'li Kara: MHP'nin uzlaşmaz siyaseti AK Parti'yi yeniden iktidara taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, 1 Kasım seçimlerinde MHP'deki oy kaybının AK Parti'yi yeniden iktidara taşıdığını söyledi.

1 Kasım seçimleriyle ilgili Manavgat'ta değerlendirmede bulunan Kara, sandıktan çıkan milli iradeye saygı duyduklarını, seçmenin bu seçimde MHP ile HDP'yi cezalandırdığını söyledi. Kara, HDP'nin bir bölgeye özgü siyaset yapması ve Türkiye'yi bütünüyle kucaklayamayan siyaseti, MHP'nin ise 'her şeye hayır' diyen uzlaşmaz tavrının seçmen tarafından 1 Kasım'da sandıkta cezalandırıldığını vurguladı. 7 Haziran'da AK Parti'yi cezalandıran seçmenin 3 ay süresince 'bak biz gidersek istikrar bozulur', 'beyaz Toroslar gelir' diyerek korkutularak sandığa götürüldüğünün altını çizdi.

AK Parti'nin Antalya'da 7 milletvekili çıkarmasında MHP'nin başta Alanya ve Manavgat'ta oy kaybetmesiyle gerçekleştiğine dikkat çeken Kara, "Bu seçim adil bir şekilde olmadı. Ülke 1 Kasım seçimlerine terörize olmuş bir şekilde gitti. İktidar partisi seçimlere halkı korkutarak götürdü. İktidar partisi seçimlerde devletin bütün imkanlarını kullanarak gitti. Basının sesini kıstı. Muhalefet partilerinin sesini duyuracak bütün platformların önünü kesti. Korkuya bağlı bir seçim sonucu çıktı oraya. MHP'nin hayırcı siyaseti AK Parti'yi tek başına iktidara taşıdı." diye konuştu.

CHP'nın bu seçimde oylarını 7 Haziran'a göre koruduğunu belirten Kara, Meclis'te yine haksızlıkların hukuksuzların karşısında dik duruş sergilemeye devam edeceklerini, her zaman da sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Antalya'da bekledikleri oyu alamadıklarını belirten Kara, CHP olarak iktidarın seçim öncesi verdiği vaatlerin Meclis'te takipçisi olacaklarının altını çizdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: MHP'nin uzlaşmaz siyaseti AK Parti'yi yeniden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER