CHP'li Tezcan: AKP'nin asgari ücret açıklaması gerçekçi değil

CHP'li Tezcan: AKP'nin asgari ücret açıklaması gerçekçi değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AK Parti'nin seçim beyannamesinde açıkladığı asgari ücretin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi'ndeki yerel hizmetler merkezinin açılışında konuşan Tezcan, CHP'nin seçim vaadinde asgari ücreti net bin 500 TL yapacağını açıkladığını ancak AK Parti'nin, Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'na teklif edeceğini belirtmesinin, bunu nasıl yapamadıklarının altyapısını oluşturmak olduğunu savundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçim sandıklarının taşınmaması yönünde YSK'nın verdiği kararın doğru ve hukuka uygun olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, "Bir oyun ve tezgah bozulmuştur. Burada özellikle sandıkların taşınması konusunda devlet, herhangi bir bölgeye 'Ben sandık koyamıyorum' diyorsa orada egemenlik alanını tartışmaya açmış demektir. O yüzden sandıkların her muhtarlıkta, her seçim bölgesinde bir sandığın kurulması zorunluydu ama son dönemde, özellikle valiler ve kaymakamlar eliyle sandıklar üzerine planlanan huzursuz edici bazı adımlar olmalı ki bu konuda iktidar partisinin lehine bir sonuç için sandıkların taşınmasının planlandığının şüphesi oluşmuştu. YSK, bu hukuka uygun kararıyla en azından bu tartışmayı kapatmış oldu." dedi.

AK Parti'nin, seçim programındaki asgari ücretle ilgili açıklamalarını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Biz bunun kaynağını açıklamıştık. İktidar, 7 Haziran seçimlerinde bizi dinleyince bunun verilebileceğine ikna oldular bugün. Bu konuda bize yanaşamıyorlar. En azından bizimkinin yarısından biraz daha az diyorlar. Şundan dolayı memnunuz, CHP bu seçim sürecinde de ilkleri ifade eden bir parti. İktidar partisinin 13 yıldır aklına gelmemiş, aklına gelmesi için CHP'nin bunu ifade etmesi gerekiyormuş. Bütün partiler bizi takip ediyor. Biz bundan rahatsız değiliz, sonuçta faydalanacak olan vatandaşlarımız. AK Parti'nin asgari ücret konusunda söylediklerinin, vaadinin altında bir hile var. Biz asgari ücreti bin 500 TL'ye çıkaracağız diyoruz, bunu nasıl yapacağımızı da belirtiyoruz. Onlar sadece, 'Teklif edeceğiz' diyorlar. 'Asgari Ücret Komisyonu'na bunu teklif edeceğiz' diyorlar. Bu şu demektir, 'Biz teklif ettik ama kabul edilmedi'nin altyapısını hazırlamaktır. Biz yine de bu noktaya gelmiş olmalarından memnunuz." ifadelerini kullandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Çeştepe Yerel Hizmetler Merkezi'nin açılış törenine CHP milletvekilleri Mehmet Fatih Atayve Metin Lütfi Baydar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, partililer ve diğer vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tezcan: AKP'nin asgari ücret açıklaması gerçekçi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER