Cihan Haber Ajansı Gündemi


İSTANBUL (CİHAN)- - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba'daki temaslarını tamamlayarak Meksika'ya geçecek. (Mexico City)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunacak. (11.00- İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ercan Havalimanı terminal binasının temel atma törenine katılacak; daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve diğer siyasileri ziyaret edecek. (Lefkoşa)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Okul Aile Birliklerinin yönetici ve üyeleriyle Marriot Otel'de bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Almanya Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek.
(10.00 -14.15-Ankara)

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Almanya'nın Avrupa Birliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ve Alman – Türk Parlamenter Grup Başkanı Michelle Müntefering kabul edecek (10:45-Ankara)

- CHP Sözcüsü Haluk Koç parti genel merkezinde dün yapılan MYK toplantı gündemine ilişkin basın toplantısı yapacak, soruları cevaplayacak. (10.30-Ankara)

EKONOMİ

- TÜİK, Aralık ayı Dış Ticaret Endeksi'ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- ABD'nin New York şehrinde bir grup, North Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin önceki akşam saatlerinde evlerinde infaz edilmesi olayını kınayarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmacılar, sadece Müslümanlara karşı değil, bütün dinlere karşı yapılan saldırıları kınayarak, adaletin yerine getirilmesini istedi. (New York)

- Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (Reporters Without Borders) '2015 Dünya Basın Özgürlüğü İndeksi' raporunu açıkladı. Raporda 180 ülke arasından 149. sırada yer alan Türkiye'nin haber alma özgürlüğü, siber sansür ve yayın yasağı gibi alanlarda gerilediği belirtildi. (Washington)

- AB Bakanı Volkan Bozkır, AB Komisyonu üyeleriyle temaslarını sürdürecek. (Brüksel)

- Avrupalı liderler gayri resmi zirve toplantısında bir araya gelecek. (Brüksel)

- Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek. (Brüksel)

GÜNCEL

- Mayınla mücadele ve mayınlı arazilerden geçişle ilgili İzmir Narlıdere İstihkam Okulu'nda basın tanıtım programı yapılacak. (11.00-İzmir)

- Aktif Eğitim Sendikası Adana Şubesi, öğretmene nöbet tutturulması ile ilgili şikayetlerini ve çözüm önerilerini açıklayacağı basın toplantısı yapacak. (Adana-12.00)

ÖZEL - Çanakkale Savaşı'nı 100 bin karede anlattı
Dünya tarihinde savaş stratejileri ve yaşanan can kayıplarıyla farklı bir yeri olan Çanakkale Savaşı, fotoğraf sanatçısı Ünal Bilir'in gözüyle filme dönüştü. Savaşın 100. yılı anısına hazırlanan ve 'timelapse' yöntemi ile yaklaşık 100 bin fotoğraf karesi kullanılarak hazırlanan kısa film, Gelibolu Yarımadası'ndaki 24 saatlik zaman dilimini anlatıyor. Bilir, 8 dakika 22 saniye süren filmin serüvenini Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı.

SPOR

- Türkiye Kupası son 16 turu oynanacak 3 karşılaşma ile tamamlanacak. Günün programı şöyle:
Tuzlaspor – Manisaspor, GençlerbirliğiEskişehirspor, Galatasaray – Torku Konyaspor. (13.30-17.00-19.00-İstanbul-Ankara-İstanbul)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili hazırlıkları takip edilecek. CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER