'Çocuğa cinsel saldırı'dan yargılanan sanığa 19 yıl 7 ay hapis cezası verildi


Kayseri'de 6 yıl sonra yapılan şikayet üzerine ortaya çıkan çocuğun cinsel istismarı suçundan gıyabında yargılanan sanık Mustafa S.(52), 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 2009 yaz ayında Yeşilhisar ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre Mustafa S., olay tarihinde 13 yaşında olan komşusunun kızı E.B.'ye evlerini önünde elle taciz etti. Daha sonra metruk bir eve götürdüğü kıza burada tecavüz etti. Şüphelinin tehdit ettiği E.B., tecavüze uğradığını sakladı. Ailesine sadece elle tacizde bulunduğunu söyledi. 6 yıl sonra evlenen E.B.'nin bakire olmadığı anlaşılınca itiraf etmek zorunda kaldı. Çocuğun cinsel istismarı suçundan Mustafa S. hakkında dava açıldı.

Firarda olan sanık S., hiçbir duruşmaya katılmadı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, şu anda 19 yaşında olan mağdur E.B.'nin ifadeleri ve elde edilen deliller ışığında gıyabında yargılanan Mustafa S. hakkında 'Çocuğun cinsel istismarı' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarının sabit olduğuna hükmetti. Sanık Mustafa S., cinsel istismardan 15 yıl 10 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmadan 3 yıl 9 ay olmak üzere toplam 19 yıl 7 ay hapis cezana çarptırıldı. Sanığın yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Çocuğa cinsel saldırı'dan yargılanan sanığa 19 yıl... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER