Çukurova Üniversitesi'nde TÜBİTAK destekli ücretsiz sertifika programı başladı


Çukurova Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Girişimcilik Destek Programı kapsamında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Ön Programı' protokolü imzaladı.

Rektörlük Senato Toplantı Salonu'nda gerçekleşen protokol töreninde, Çukurova Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, KOSGEB adına ise Adana İl Müdürü Hüseyin Şen protokolü imzaladı. Girişimciliğin geliştirilmesini sağlamayı ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmesiyle, bu eğitimlerden mezun olarak kendi işlerini kuran girişimcilerin KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurmalarını sağlamalarını amaçlayan protokol kapsamında ilk ders başladı.

Çukurova Üniversitesi Teknokent'te Sürekli Eğitim Merkezi'ne ait sınıflarda verilen eğitimlerde KOSGEB tarafından onaylı eğitmen Prof. Dr. Emin Güzel, Mehmet Tolga Yanar ve Kemal Tan ek modülleri Prof. Dr. Ali Kokangül, Prof. Dr. Fatih Bilgili, Doç. Dr. Ömer Korkut, Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ve Mali Müşavir Aygün Kazbek eğitmenlik görevini üstlendi.

1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen bu projeyle, Çukurova Üniversitesi'nde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amacıyla üniversitenin öğrencilerine ve öğretim elemanlarına yönelik girişimcilik sertifika programları başlatması ve yürütmesi amaçlandı.

Çalışmayla ilgili bilgi veren proje yürütücüsü Prof. Dr. Emin Güzel, Girişimcilik Sertifika Programından sadece üniversiteye kayıtlı ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri ile öğretim elemanlarının faydalanabileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Program, üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri boyunca, öğretim elemanlarının ise özel program dâhilinde tamamlayabilecekleri modüler bir yapı içeriyor. Bu proje ile destek süresi sonunda (3. yılın sonunda) girişimcilik sertifika programını başarıyla tamamlamış katılımcı sayısının, üniversitenin çağrıya başvuru sırasındaki kayıtlı öğrenci sayısına oranının en az yüzde 1 olması hedeflenmektedir. Eğitim programı, toplamda 7 dersten oluşuyor. Her program 2 hafta sürecek şekilde, planlandı. Program bitiminde başarılı olan katılımcılar sertifika almaya hak kazanacaklar."
CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Üniversitesi'nde TÜBİTAK destekli ücretsiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER