Davutoğlu: Güven oyu aldıktan sonra 3 ay içinde vaatleri yerine getireceğiz


Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Önümüzde hükumet kurulması, hükumet programının okunması ve arkasından güven oyu almasını takiben ilk işimiz bütçeyi çıkarmaktır. Daha sonra 3 ay içinde de vaatlerimizi yerine getireceğiz." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 26. Dönem milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Burada konuşan Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra önlerine çıkan 5 önemli kavşaktan alınlarının akıyla çıktıklarını kaydetti. Davutoğlu, "O kavşağın ilkini 7 Haziran akşamı yaptığımız balkon konuşmasıyla döndük. Aslında 1 Kasım zaferini 7 Haziran akşamı burada genel merkez binasında kazandık. 7 Haziran akşamı eğer restorasyon bir psikolojik restorasyon gerçekleştirmemiş olsaydık ve birilerinin yaptığı hesap gibi AK Parti kadrolarına bir karamsarlık havası hakim olsaydı bugün burada olmayabilirdik." ifadelerini kullandı.

"TERÖR BU TOPRAKLARDAN, TEMİZLENENE KADAR TERÖRLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Davutoğlu, Suruç saldırısından sonra 20-23 Temmuz tarihleri arasında DHKPC, PKK ve IŞİD'in eş zamanlı saldırıları karşısında kararlılık gösterilmeseydi daha büyük sıkıntıların oluşabileceğini söyledi. Davutoğlu, "Olayın ardından hemen kriz yönetimini oluşturduk ve ardından etkin bir şekilde terörle mücadeleyi başlattık. Bu mücadele devam ediyor. Hani, bizi '1 Kasım seçimleri için terörle mücadeleyi başlattı' diye itham edenlere hitaben söylüyorum. Terör bu topraklardan, bu toprakların her bir dağından, tepesinden, mezrasından, köyünden, sokağından, şehrinden temizlenene kadar terörle mücadelemiz devam edecektir. Biz hiçbir zaman seçim hesabı, siyasi hesaplar üzerinden Türkiye'nin geleceği üzerinde oyun oynanmasına izin vermedik. 23 Temuz'da huzur ve demokrasi operasyonunu başlattığımızda verdiğimiz talimat açıktı. Talimat bugün için de geçerlidir. 1 Kasım'a kadar seçim güvenliği için operasyon yapın' talimatını vermedik." diye konuştu.

"TERÖR DÜNYANIN HER YERİNDE HER TOPLUM İÇİN TEHDİTTİR"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Oramar, İki Yaka dağlarında terörle mücadele gerçekleştirdiğini kaydeden Davutoğlu, şunları kaydetti :"Diğer taraftan Gaziantep'te olduğu gibi Ankara saldırısını gerçekleştirenleri birer birer beyinleriyle birlikte ortaya çıkarıyor. Onları adalete teslim için almaya gittiklerinde kendilerini patlatmaları karşısında gerektiğinde canını feda edilecek şeklinde gayret gösteriyor. Paris saldırıları da açık şekilde gösterdi ki, terör dünyanın her yerinde her toplum için tehdittir. 10 Ekim Ankara Garı saldırısında biz daha yaralılarımızı hastaneye yetiştirme gayreti içindeyken dönüp devlete, 'katil devlet' diyen cumhurbaşkanımıza, bana 'bu terörün sorumlusu sizlerdir' diyen o vicdansızlar var ya, şimdi Fransa'daki olaydan sonra Fransız muhalefetinin, basınının gösterdiği tepkiden ders almak zorundalar. Fransız basınında bir ceset gördünüz mü? Fransız muhalefetinden birinin çıkıp saldırıyı yapanlardan daha çok Fransız hükumetine saldırdığını gördünüz mü?"

'Her şeyin üstü örtülebilir ama bir tek samimiyetin üstü örtülemez' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Her şey gizlenebilir ama samimi bir bakış, samimi bir fikir, milletle samimi bir kucaklaşmanın yerini hiçbir şey alamaz. Büyük teoriler üretmeyin. Öfkeyle veya tehdit diliyle değil, korku dili veya otorite diliyle değil, gönül diliyle millete bir kez tebessüm edin o millet sizin yanınızdadır. İşte 1 Kasım seçimlerinin neticesi bunu ortaya koydu."

"ARTIK TÜRKİYE DARBE ANAYASASIYLA YOLUNA DEVAM EDEMEZ"

Yeni dönemde önceliklerinin yeni bir anayasa olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Artık Türkiye darbe anayasasıyla yoluna devam edemez. Güçler ayrılığı prensibine, insan onuruna dayalı, özgürlükçü yeni bir anayasa en büyük ihtiyacımızdır. Bu sadece AK Parti değil tüm siyasi partilerin en öncelikli görevidir. Bütün ön yargıları bir kenara koyarak, siyasi parti liderlerini, toplumun kanaat önderlerini, aydınlarını bu konuda açık gönüllü bir istişare ortamına davet ediyoruz. Herhangi bir ön kabul olmadan bir istişareyle yeni bir iletişim dönemini hep beraber başlatalım." açıklamasında bulundu.

"İLK İŞİMİZ BÜTÇEYİ ÇIKARMAK, 3 AY İÇİNDE DE VAATLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Önümüzde hükumet kurulması, hükumet programının okunması ve arkasından güven oyu almasını takiben ilk işimiz bütçeyi çıkarmaktır. Daha sonra 3 ay içinde de vaatlerimizi yerine getireceğiz. İlk 6 içinde de yasama tatili başlayana kadar yepyeni reformlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacak önemli köşe taşlarını ortaya koyacağız. Cem evlerinin irfan merkezlerinin statüsü de dahil olmak üzere birçok konuda somut adil adımlar atacağız. Seçim meydanlarında milletimize verdiğimiz her sözün arkasında durduk, bundan sonra da verdiğimiz reform sözünün arkasında duracağız. Yeni dönemde de mali disipline uymayan, ekonomik gerçeklerle örtüşmeyen bir popilizme de izin vermeyeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Güven oyu aldıktan sonra 3 ay içinde vaatleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER