Deniz Çınar – Ateş Çınar ekibi 470 sınıfında Rio 2016 Olimpiyat kotasını aldı


Türkiye, 2016 Olimpiyat Oyunları için yelken branşında ilk kotayı 470 sınıfında yarışan Deniz Çınar – Ateş Çınar ekibi ile elde etti.

İsrail Haifa'da gerçekleşen 470 Dünya Kupası yarışında 59 ekip arasında mücadele eden milliler yarışın ilk gününden beri kotadan kopmadı ve yarışların 5. gününde olimpiyat vizesini kesinleştirdi. Başarılı ekip kota mücadelesi ve olimpiyat oyunları hakkındaki düşüncelerini, "Unutamayacağımız bir yarış yaşadık ve olimpiyat yolundaki ilk hedefimizi başardık. Şimdi hazırlıklarımızı olimpiyatlara dönük yapmaya başlayacağız. Rio hava ve deniz koşulları ile favorilerin bile zorlandığı bir yer. Biz burada madalya yarışı yapmak istiyoruz." diyerek ifade etti.

Daha önce Türkiye'yi Beijing Yaz Olimpiyat Oyunları ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda temsil eden ay yıldızlı ekip 3. kez olimpiyatlara katılmanın gururunu yaşıyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı M. Serhat Belli ve Başkan Vekili Naci Kuriş de bu önemli yarışta milli sporcuları Haifa'da yalnız bırakmadı. Zorlu ve uzun bir yolculuk olan olimpiyat yolunda sporcuların ve federasyonun büyük bir gayretle çalıştığını söyleyen Belli, "Gayret gösteren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Yapılan özverili çalışmaların karşılığını alıyoruz. Programlı çalıştığınız takdirde ülkemize yelken branşında madalya getirmek hayal değil. Altyapımız çok kuvvetli geliyor. Hedefimiz 2024 olimpiyatlarında 7 branşta kotayı alabilmek ve başarılarımızı madalyalarla taçlandırmak." diyerek yelken sporunun geleceği ve federasyon hedeflerinden bahsetti.

Yelken branşında ilk kez 1936 yılında olimpiyat oyunlarına katılan Türkiye 1996 yılından buyana olimpiyatlara katılan yelkencileri en az 4 sınıfta olimpiyatlardaki yerini alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Deniz Çınar – Ateş Çınar ekibi 470 sınıfında Rio... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER