Depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ta 53 kişi hala kayıp

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay’daki Rönesans Rezidans yüzlerce kişiye mezar oldu. Binadaki 53 kişiden ise aradan geçen 132 güne karşın haber yok. Aileler, “Biz de onlarla birlikte kaybolduk. Cenazelerimizi istiyoruz” dedi.

SHABER3.COM

Hatay'da bulunan ve 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yıkılan Rönesans Rezidans'ta 53 kişi hala kayıp durumda.

Kayıp yakınları “Biz de onlarla birlikte kaybolduk. Cenazelerimizi istiyoruz” diyor.

Hatay Antakya’da bulunan, “cennetten bir köşe” sloganıyla satılan 250 konutlu Rönesans Rezidans’ta da 53 kişi hâlâ kayıp. Bölgedeki enkazlar ise ihale usulüyle şirketlere devrediliyor. Kayıplarını arayan aileler ise duruma tepkili.


Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kayıp Esra İlhan’ın ablası Gizem Ohcak, “DNA sonuçlarından hâlâ bir şey çıkmadı. Uzun süreler alabileceği söyleniyor. Hiçbir yerde yoklar. Rönesans’ın enkazının bir kez daha incelenmesini istedik ancak kimseye sesimizi duyuramadık. Sadece ‘bekleyin’ diyorlar, beklemekten yorulduk” diye konuştu.

Ablası, eniştesi ve iki yeğenine ulaşamadığını belirten Pınar Doğan Kılıç, “Kardeşim Şengül (43), eşi Aydın (51) ve çocukları Demir ve Güney Sabri’den haber alamıyoruz. Deprem bölgesi unutulmaya başlandı. Savcılığa da emniyete de başvurdum. Her kurum başka yerlere yönlendiriyor” dedi. Kılıç, “Biz de onlarla birlikte kaybolduk. Enkazlarda bizim cenazelerimiz var, yakınlarımıza ulaşamazsak cenazelerimiz ihale ile satılmış olacak” ifadelerini kullandı.

"ENKAZDA YANGIN VARDI, GÜNLERCE SÖNDÜRÜLEMEDİ"

Tuğba Koşar (36) ile çocukları Mustafa Kemal (3) ile 8 aylık yaşındaki Mehmet Akif’e halen ulaşılamadı. Koşar’ın annesi Suna Öztürk, “Depremi öğrendiğimde Aksaray’daydım. 5 saat içinde Antakya’ya gittim. Yardım ise günler sonra geldi. Enkazda büyük yangın vardı ve günlerce söndürülemedi. Sürece ilişkin bilgi veren yok” diye konuştu.

Avukat Celal Ülgen, cenazeler çıkarılmadan ve kayıpların akıbeti belli olmadan enkazın kaldırılması işinin ihaleler yoluyla özel şirket veya kişilere devredilmesi işleminin “insan hakkı ihlali” olduğuna vurgu yaptı.
<< Önceki Haber Depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ta 53 kişi hala kayıp Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER