Anadolu insanından, savaş ortasında destan!

Mali, günlerdir şiddetli çatışmalara sahne oluyor ama ülkedeki Türk Okulları eğitime devam ediyor.

Anadolu insanından, savaş ortasında destan!

Mali'de hayatı durma noktasına getiren ülkedeki çatışmalar, isimsiz kahramanları durduramadı. Eğitim sevdalılarının Mali'de açtığı Türk okulları, askeri operasyona rağmen eğitime aralıksız devam ediyor.

İnsanların Mali ve Fransa bayraklarını yan yana görmeye alıştığı Bamako'da, Türk ve Mali bayraklarının yan yana dalgalanması farklı bir görüntü oluşturuyor. 

Başkent Bamako ve Segou şehrindeki Mali-Türk Okulları'nda ülkedeki gerilim ve tedirginliğin aksine eğitim hareketliliği yaşanıyor.

Mali Türk Okulları Genel Müdür Yardımcısı Erdal Karadeniz, "Mali'deki Türk Okulları olarak eğitim ve öğretimimize normal, her zamanki haliyle devam ediyoruz. Şu anda Başkent Bamako'da herhangi bir sıkıntı yok. Türk öğretmenlerimiz ve Malili öğretmenlerle beraber çok iyi bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. " ifadelerinde kullandı.

Sınıfları cıvıl cıvıl dolduran öğrenciler, ülkenin kuzeyinde olup bitenlerden habersiz arkadaşlarıyla eğleniyor, oynuyor. Onlar da öğretmenleri, her şeye güzel bakmayı öğrenmiş.

Malili öğrencilerin sunduğu mini müzik ziyafeti ise renkli görüntülere sahne oldu. Solo ve koro parçalar seslendiren öğrenciler, Türkçe müzikte de iddialı olduklarını ortaya koydular. 

<< Önceki Haber Anadolu insanından, savaş ortasında destan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER