İnternete sansür ve fişlemeye Avrupa Parlamentosu'ndan tepki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı iki hafta önce Brüksel'de ağırlayan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, dün gece Meclis'te kabul edilen internet kanununa tepki gösterdi.

İnternete sansür ve fişlemeye Avrupa Parlamentosu'ndan tepki!

Alman Sosyalist Schulz, internet kanununun 'geri bir adım' olduğunu belirterek, Türkiye'de basın hürriyetine ilişkin sorunlara işaret etti. Konuyla ilgili bir tweet atan Schulz, "Hükümetin internet üzerindeki kontrolünü artıran kanunun Meclis'ten geçmiş olması zaten boğucu olan basın hürriyeti ortamı açısından bir geri adımdır." dedi.

TGC, Gül'ü internet yasasını Meclis'e iade etmeye çağırdı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, TBMM Genel Kurulu’ndan geçen ve internet yasağı içeren yasayı Meclis'e iade etmeye çağırdı.

TGC Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak internetle ilgili yasal düzenlemenin başta ifade özgürlüğü ve kişisel verilerin korunması hakkı olmak üzere birçok temel hakka müdahale niteliğinde olduğuna dikkat çekti. Açıklamada, düzenlemenin Anayasa’ya aykırı noktaları bulunduğuna da işaret ederek, “Bu düzenlemelerin Cumhurbaşkanı tarafından TBMM’ye iadesinin zorunlu olduğu kanısındayız. TBMM Genel Kurulundan geçen düzenlemeler ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) dünyada eşi benzeri görülmemiş yetkiler verilmektedir. TİB tüm içerik sağlayıcılardan hiçbir sınırlama olmaksızın bilgi isteyebilecek, içerik sağlayıcılar da TİB’in istediği tedbirleri uygulama yükümlülüğü altında olacaktır.” denildi.

CİHAN
<< Önceki Haber İnternete sansür ve fişlemeye Avrupa Parlamentosu'ndan tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER