Kayıp Malezya uçağıyla ilgili şok gelişme

Malezya Havayolları’na ait uçağın kaybolmasıyla ilgili El Kaide bağlantılı 11 teröristin tutuklandığı iddia edildi.

Kayıp Malezya uçağıyla ilgili şok gelişme

Kaybolan Malezya uçağıyla ilgili El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı 11 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi. Uçağın kargo listesinde yer almayan maddelerin bomba olduğu öne sürüldü. Şüphelilerin ABD ve İngiliz istihbaratının talebiyle yakalandığı belirtildi.

8 Mar­t’­ta 239 yol­cu­suy­la kay­bo­lan Ma­lez­ya Ha­va­yol­la­rı uça­ğıy­la il­gi­li şok bir id­di­a or­ta­ya atıl­dı. İn­gi­liz Da­ily Ma­il ga­ze­te­si, El Kai­de ör­gü­tü ile bağ­lan­tı­lı 11 ki­şi­nin ge­çen haf­ta Ma­lez­ya­’da gö­zal­tı­na alın­dı­ğı­nı yaz­dı. Ga­ze­te­ye gö­re, yaş­la­rı 22 ile 55 ara­sın­da de­ği­şen şüp­he­li­ler ön­ce­ki gün ka­yıp uçak­la il­gi­li sor­gu­lan­dı. Ga­ze­te ha­be­rin­de, kar­go lis­te­sin­de 200 ki­lo pil ile içe­ri­ği açık­lan­ma­yan 2,2 ton mad­de ol­du­ğu kay­de­dil­di. “So­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği­” ne­de­niy­le açık­lan­ma­yan kar­go­nun pat­la­yı­cı ola­bi­le­ce­ği iddia edildi.

CIA VE MI6 İSTEDİ

Gö­zal­tı­la­rın da ABD ve İn­gi­liz is­tih­ba­rat ku­ru­luş­la­rı­nın ta­le­biy­le ya­pıl­dı­ğı vur­gu­lan­dı. Tüm bu ge­liş­me­ler de 2 ay­dır aran­ma­sı­na rağ­men bir tür­lü bu­lu­na­ma­yan uça­ğın kay­bol­ma­sın­da te­rör şüp­he­si id­di­ala­rı­nı güç­len­dir­di. İn­gi­liz Te­leg­raph ga­ze­te­si de Sa­cid Be­det ad­lı muh­bi­rin New Yor­k’­ta bir mah­ke­me­ye ver­di­ği ifa­de­yi gün­de­me ta­şı­mış­tı. İn­gil­te­re do­ğum­lu Be­det, 4-5 Ma­lez­ya­lı­’nın uçak ka­çır­mak için Af­ga­nis­ta­n’­da bom­ba eği­ti­mi al­dı­ğı­nı id­di­a et­miş­ti.

Aramalar deniz altında devam ediyor

Ma­lez­ya­lı yet­ki­li­ler, uy­du ve­ri­le­ri­ne da­ya­na­rak yak­la­şık 2 ay ön­ce kay­bo­lan uça­ğın Hint Ok­ya­nu­su­’na düş­tü­ğünü açık­la­mış­tı. Bu­gü­ne ka­dar uça­ğın her­han­gi bir izi­ne rast­la­nıl­ma­dı. Ara­ma ça­lış­ma­la­rı­nın ha­va­dan ya­pı­lan bö­lü­mü ge­çen haf­ta bi­ti­ril­miş­ti. Avus­tral­ya­’nın ko­or­di­na­tör­lü­ğün­de yü­rü­tü­len ara­ma ça­lış­ma­la­rı ar­tık sa­de­ce de­ni­zal­tın­da de­vam edi­yor. Ka­me­ra ve so­nar ci­haz­lar­la do­na­tı­lan Blue­fin 21 ad­lı kü­çük de­ni­zal­tı ara­cı, uça­ğın en­ka­zı­nı bul­mak için gün­de 16 sa­at ça­lı­şı­yor. Ma­lez­ya­’nın baş­ken­ti Kua­la Lum­pu­r’­dan Pe­ki­n’­e git­mek üze­re ha­va­lan­dık­tan son­ra ra­dar­dan kay­bo­lan uçak­ta 227 yol­cu ve 12 mü­ret­te­bat bu­lu­nu­yor­du.
<< Önceki Haber Kayıp Malezya uçağıyla ilgili şok gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER