Rehine krizinin faili Türk çıktı

Almanya'nın Köln kentindeki bir çocuk yuvasında gelişen rehine olayı, düzenlenen operasyonla sona erdi.

Rehine krizinin faili Türk çıktı

Rehine alınan yuva müdürü özel komandolar tarafından kurtarıldı. Operasyonda omzundan vurulan saldırganın 47 yaşında bir Türk olduğu açıklandı.

Almanya'nın Köln kentindeki bir çocuk yuvasında yaşanan rehine olayında SEK adlı özel komando ekiplerinin operasyonu sonucu, saldırganın rehin aldığı yuva müdürü kurtarıldı. Operasyon sırasında omzundan vurularak etkisiz hale getirilen saldırganın, Köln'de yaşayan 47 yaşındaki bir Türk olduğu açıklandı. Polis, rehine olan 51 yaşındaki yuva müdürünün saldırgan tarafından bacağından bıçakla yaralandığını açıkladı. Polis, rehineyi kurtarma operasyonunun başarılı olduğunu açıkladı.

10 SAAT SÜRDÜ

Başta Türkler olmak üzere göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Chorweiler semtindeki olay, binaya sabah saat 08.40 sularında giren bir kişinin yuvanın müdürünü rehin almasıyla başladı. Üzerinde bıçak olan 47 yaşındaki saldırgan, 51 yaşındaki müdürü odasında rehin aldı. Saldırgan sadece müdürü rehin alırken, o sırada içeride bulanan 17 çocuk ve 11 eğitmen yuvadan hemen çıkartılarak kurtarıldı. Özel güvenlik birimlerinin saldırganla gün boyu süren pazarlıkları sonuç vermedi. Saldırgan 1,2 milyon Euro nakit para ve olay yerinden kaçmak için araç isteğinde bulundu. Yaklaşık 10 saat sonra akşam saat 19.00 sularında operasyona başlayan SEK komandoları, atılan şok bombasının ardından içeri girerek saldırganı etkisiz hale getirdi.

Operasyonda yaralanan saldırgan ve onun bıçakladığı rehinenin ilk tedavileri, bölgede bekletilen sağlık ekibi tarafından yapıldı. Köln Polisi, Türk olduğunu belirttiği saldırganın hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı.
<< Önceki Haber Rehine krizinin faili Türk çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER