Rusya büyüme rakamlarını geriye çekti

Rusya Ekonomi Bakanlığı 2013 için Rusya'nın büyüme rakamlarını yüzde 3,6'dan yüzde 2,4'e çekti.

Rusya büyüme rakamlarını geriye çekti

Rusya Ekonomi Bakan Yardımcısı Andrey Klepaç revize gerekçesi olarak ihracatta durgunluk ve yatırımlarda yavaşlamayı gösterdi.

Klepaç yatırımlarda 2013 için sadece yüzde 4,6'lık bir büyüme görüldüğünü, Rusya'nın ihracat rakamlarının da beklenenin altında olduğunu söyledi. Rusya daha önce yatırım rakamlarında yüzde 6,5'lik bir büyüme öngörüyordu. 

Ekonomi Bakan Yardımcısına göre ilk çeyrekteki verilerde iyileşme olmazsa tüm yılın büyüme rakamları yüzde 1,7'ye kadar gerileyebilir.

Rusya nakit çıkış tahminlerini de 0-10 milyar dolar aralığından 30-35 milyar dolara çıkardı. Klepaç'a göre 2013'te enflasyon rakamları da yüzde 5,8 olacak.

Rusya'nın gayri safi milli hasılası geçen yıl yüzde 3,4 olarak artış sağlamıştı. Büyüme rakamlarının gerilemesinde 2009'da yaşanan mali krizin ardından Avrupa ülkelerinden petrol ve doğalgaz taleplerinde düşüş etkili oldu.

Rusya'nın yeni atanan Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina hammaddeye dayalı ekonomik modelin çeşitlenmesi, yatırımların artırılması ve yatırım ortamının iyileştirilmesini öncelik olarak gördüklerini ifade etmişti.

CİHAN

<< Önceki Haber Rusya büyüme rakamlarını geriye çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER