Rusya'dan ABD'ye jet misilleme

Rusya ile ABD arasında gittikçe tırmanan "liste" savaşında son hamleyi Rusya yaptı.

Rusya'dan ABD'ye jet misilleme

Rus Dışişleri Bakanlığı, insan haklarını ihlal ettiği iddiasıyla hazırladığı 18 ABD bürokratının isminin bulunduğu listeyi yayınladı.
         
Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan listeye ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, ABD tarafından yayınlanan ve "absürt" olarak nitelendirdiği listenin Rusya ve ABD arasındaki ikili ilişkilere ve güvene darbe vurduğunu belirtti.
         
Listenin yayınlanmasını Rusya'nın iç işlerine müdahale olarak  gördüklerini vurgulayan Lukaşeviç, "Liste savaşı bizim seçeneğimiz değil, ancak açıktan yapılan şantaja cevap vermek zorundayız. Washington'daki siyasilerin Rusya gibi bir ülkeyle açıktan dikte yaparak, akıl hocası havasında ilişki kurulamayacağını anlamaları gerekiyor" dedi.
         
Lukaşeviç, ABD tarafından yayınlanan ve insan hakları ihlallerinde bulundukları gerekçesiyle ülkeye girmeleri engellenen 18 Rus bürokratın isimlerinin yer aldığı listeye Rusya'nın gerekli şekilde cevap verdiğini ve  "Federal kanunlar çerçevesinde Rusya vatandaşlarının hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinde sorumlu 18 ABD'li bürokratın Rusya'ya girmelerine yasak getirdiklerini" söyledi.
         
Rusya'nın açıkladığı 18 kişilik listede, Beyaz Saray eski yöneticisi David Addington, Adalet Bakanlığı eski danışmanı John Yoo ve Guantanamo üssü eski komutanları Jeffrey Miller ve Jeffrey Harbeson'un da isimleri bulunuyor.
<< Önceki Haber Rusya'dan ABD'ye jet misilleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER