Sahte para verince yakayı ele verdi!

Sahte para ile başlayan olayın ardından öyle bir şebeke çıktı ki...

Sahte para verince yakayı ele verdi!

İstanbul’da araç kiralama firmalarından sahte evraklarla kiraladıkları araçları sarıya boyayıp ticari taksi olarak çalıştıran şebekeyi bir müşterinin dikkati çökertti. Araçları sarıya boyayıp, plaka kopyalayıp, sahte evraklarla ticari taksi olarak çalıştıran şebeke, müşterilere sahte para da vermeye kalkınca yakayı ele verdi. Şebekenin 6 üyesi adliyeye sevk edildi. Çekim yapan gazetecilere tepki gösteren şebeke lideri Cesur K. (38), gazetecilere saldırdı. Hırsını alamayan Cesur K., bindirildiği polis aracının camına kafa attı.


İstanbul’da kiraladıkları araçları çaldıktan sonra sarı renge boyayıp, sahte belgelerle taksi haline getirdikleri iddia edilen 6 kişilik şebeke polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin, taksilerine binen müşterilere para üstü olarak da sahte para verdikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin lideri Cesur K.’nın daha önceden 28 kez polise geliş kaydı bulunduğu belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran bir vatandaş, bindiği taksi şoförünün kendisine verdiği para üstünün sahte olduğunu söylemesi üzerine başlatılan soruşturma çalıntı araçlar ve sahte belgelerle taksicilik yapan şebekeyi çökertti. Şebekeyi 3 ay boyunca takibe alan polis, yöntemleri ve kimlikleri belirlenen kişiler için önceki gün sabaha karşı operasyon yaptı. Operasyonda liderliğini Cesur K.’nın yaptığı 6 kişi gözaltına alındı. Şebeke üyelerinin üstlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda kopyalanmak suretiyle hazırlanmış sahte plakalar, sahte paralar ele geçirdi. 

Oto Hırsızlık Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerin önce sahte belgelerle kiralama şirketlerinden otomobil kiraladıkları belirlendi. Daha sonra bu araçlarda bulunan GPS takip cihazlarını söken şebeke üyelerinin, araçları sarıya boyadıkları ve sahte plaka ve belgeler hazırladıkları öğrenildi.

Çaldıkları otomobilleri taksi görünümüne soktuktan sonra İstanbul’da çalışmaya başlayan şüphelilerden araçlarına binen müşterileri de dolandırdıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin kendilerine 100 veya 50 liralık banknotlarla ödeme yapan müşterilere, para üstü olarak verdikleri banknotlarında sahte olduğu tespit edildi. Büyük çoğunluğu 20 ve 10 liralık banknot halindeki sahte paralar gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde çıktığı öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. 

Şebeke lideri Cesur K., emniyete sevki esnasında çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi. Bir gazeteciye tekme sallayan Cesur K., hırsını alamayınca bindirildiği polis aracının camına kafa attı.
<< Önceki Haber Sahte para verince yakayı ele verdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER