Yahudiler bu mezarlığa gömülmek için servet ödüyor

Kudüs'te defnedilmek için servet ödenen bir mezarlık var. Dünya'nın dört bir yanındaki Yahudiler, üç semavi din için kutsal sayılan Zeytindağı'ndaki mezarlığa milyon dolar ödüyor. Samanyolu Haber ekibi, o mezarlığa gitti ve yerinde araştırdı.

Yahudiler bu mezarlığa gömülmek için servet ödüyor

3 semavi din için kutsal olan şehir Kudüs'te Yahudilerin defnedilmek için servet bir ödediği mezarlık var. Yahudi mezarlığı, Kudüs'ün doğusundaki Zeytin Dağı etekleri boyunca uzanıyor. Zeytin dağı İslamiyet ve Hristiyanlık için de kutsal kabul ediliyor. 


Dünya üzerinde yaşayan bütün Yahudilerin gömülmek istediği bir numaralı mezarlık burası. Yahudiler, Hz. Mesih'in bu dağa geleceğine inanıyorlar. 

Rivayete göre dağın eteğindeki mezarlıkta yatanlar, kıyamet koptuğunda ilk dirilenler olacaklar ve Mesih'in arkasından yürüyecekler. Yahudiler, buraya gömüldüklerinde cennete gideceklerine inanıyorlar. O yüzden zengin Yahudilerin tamamı buraya gömülüyor. 

Mezarlık hakkında geniş çaplı bilgi sahibi olan rehber Samir Sbitan, "Kıyamet kopması buradan başlayacak deniliyor ve Mescid-i Aksa'ya yakın yerler  60.000 şekel'e satılıyor. Hatta bazıları 100.000 - 200.000 şekel'e kadar ulaşıyor. Tabi ölen kişinin kim olduğu da bu konuda büyük rol oynuyor." şeklinde konuştu.

SAHABE MEZARLIĞINI KALDIRMAYA ÇALIŞMIŞLAR

Zeytindağı'nın tam karşısında yani Mescid-i Aksa'nın doğu duvarının hemen dibinde ise sahabe mezarlığı var. Yahudiler, bir bahane ile burayı kaldırmayı planlamışlar. Ancak bu müdahaleler duyarlı Müslümanlar tarafından fark edilince başta Türkiye olmak üzere gösterilen tepkiler nedeniyle geri adım atmışlar.

Zeytindağı, İslamiyet içinde çok kutsal. Sırat köprüsünün Zeytin dağı ile Mescid-i Aksa arasına kurulacağına inanılıyor. Ayrıca büyük sahabi Selman-ı Farisi ile Veliye Rabiatül Adeviyye annemizin kabirleri de burada. 






<< Önceki Haber Yahudiler bu mezarlığa gömülmek için servet ödüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER