Yüzde yüzlük damga vurdu

Bolu Belediyesi'nin ortasından yol geçirdiği Özel Bolu Fatih Ortaokulu, TEOG A Grubu yerleştirmelerinde yüzde 100 başarı sağladı.

Yüzde yüzlük damga vurdu

. Okul öğrencilerinden Bekir Buğra Bahar, Bolu'dan ilk kez Robert Amerikan Koleji'ni kazanan öğrenci oldu. Ayrıca 1. dönem TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Bolu'nun gururu olan Aleyna Nur Gür de LYS'de Türkiye 1.si olan Özel Samanyolu Fen Lisesi'ne yerleşti. Yine öğrencilerden Bekir Berk, Çakır Özel Samanyolu Anadolu Lisesi'ne tam burslu olarak, Cem Özalp de Ankara Çankaya Anadolu Lisesi'ne yerleştirildi. 

DEĞİŞEN SINAV SİSTEMİ BAŞARI GELENEĞİNİ DEĞİŞTİRMEDİ

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında Bolu Fatih Koleji öğrencileri Bolu'nun gururu oldu. Değişen sınav sisteminin başarı geleneğini değiştirmediğini söyleyen okul müdürü Ünver Saha, "Öğrencilerimiz yakaladıkları başarı ile bizleri gururlandırdı. Okul olarak sınavda 434 puan ortalamasıyla önemli bir başarı yakaladık." dedi. Yerleştirme sonuçlarına göre, Bolu'nun gururu olduklarını ifade eden Saha, şunları kaydetti: "Öğrencilerimizden 11'i fen liselerine, 10'u Sosyal Bilimler liselerine, 17'si Anadolu liselerine, 1'i Anadolu imam hatip liselerine yerleşti. Aynı zamanda TEOG sınavında okulumuz öğrencilerinden Aleyna Nur Gür 1. TEOG'da 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 100 tam puan aldı. Biz Özel Bolu Fatih Koleji olarak öğrencilerimizi sadece okul ve sınavlarda değil, hayatın her aşamasında başarılı olmaları için çabalıyoruz. Bu doğrultuda öğrenci, veli, öğretmen arasında sürekli olarak iletişim halindeyiz. Başarımızın arkasında 'kazanmak' yerine 'başarmak' felsefesi yatıyor. TEOG sınavındaki başarılarından dolayı bütün öğrencilerimizi kutluyor, bu süreçte çocuklarına destek olan velilerimize ve gecesini gündüzüne katan fedakâr öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Bolu'da Anafen Dershanesi ile Fatih Koleji binalarını uyarı yapmadan mühürleyen Bolu Belediyesi, skandal bir uygulamaya imza atmıştı. Üç tarafı tarla olan Fatih Koleji’nin bahçesini ikiye bölen belediye, okul ortasından kimsenin kullanmadığı bir yol geçirmişti. Çevresinde birkaç evin dışında yerleşim yeri bulunmayan, üç tarafı tarlayla çevrili alana yol yapılması şaşkınlığa yol açmıştı.

CİHAN

<< Önceki Haber Yüzde yüzlük damga vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER