AKP'li vekili susturan cevap

TBMM Genel Kurulu 2015 Yılı Bütçe Tasarısı’nın görüşmelerine Koza Altın’ın Gümüşhane’deki madencilik faaliyetleri askıya alınmasına ilişkin tartışmalar damgasını vurdu.

AKP'li vekili susturan cevap

AKP Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın’ın "O şirket Gümüşhane’ye ne yaptı? AKP, iktidarı 5 milyar TL yatırım yaptı." ifadelerine karşılık veren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "33 bin nüfuslu bir ilde 600 kişinin işsiz kalması büyük bir felakettir. Büyük bir faciadır. Bunların dertlerine çare bulacak yerde, verilmiş bir ruhsatı onaylatacak yerde, Tayyip Erdoğan’ın baskısı ile ‘paralel ile mücadele’ adı altında Gümüşhanelinin ekmeğini elinden aldınız? Destek verecek yerde köstek oluyorsunuz. Sizi kınıyorum." dedi.
 
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Koza Altın’ın Gümüşhane’deki faaliyetlerinin askıya alınmasını savundu. Aydın konuşmasında, madencilerin bir maden sahibinin ruhsatı üzerinden Gümüşhane’de yaptığı yürüyüşün önderliğini CHP’li ve MHP’li il başkanlarının yaptığını ileri sürdü. Koza Altın’ın Gümüşhane’de 1.8 milyar TL gelir elde ettiğini söyleyen Aydın, "O şirketin Gümüşhane’ye ne yaptığını sormanızı isterim. AK Parti iktidarı 5 milyar TL yatırım yaptı." ifadelerini kullandı.
 
Aydın’ın bu söylemlerine MHP’li Özcan Yeniçeri, tepki gösterdi. Yeniçeri, şunları söyledi: "12 yıl süre içinde Gümüşhane’ye siz hiç mi bir şey yapmayacaktınız? Siz hiç mi bir şey yapmayacaktınız? Niye Gümüşhanelinin kafasına takıyorsunuz yaptığınız yolları veya üç beş. Onları da mı yapmayacaktınız? Şimdi, madencilerin, 600 madenci işsiz kalmıştır, arkadaşlar. 33 bin nüfuslu bir ilde 600 kişinin işsiz kalması büyük bir felakettir. Büyük bir faciadır. Malzemeleri taşıyan kamyonlar, yemek yedikleri lokantalar, benzin aldığı benzin istasyonları hepsi büyük ölçüde durmuştur. Büyük bir sefalet vardır. Bunların dertlerine çare bulacak yerde, verilmiş bir ruhsatı onaylatacak yerde Tayyip Erdoğan’ın baskısı ile paralel ile mücadele adı altında Gümüşhanelinin ekmeğini elinden aldınız. Ben bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Destek verecek yerde köstek oluyorsunuz. Sizi kınıyorum. Devletin yapmış olduğu yatırımlar belli. Şirketin, gücüne göre yaptığı yatırımlar da belli. Oraya yatırım yapmış. Ona izni de çalışma iznini de siz verdiniz. Orada yatırım yapılacak şartları siz verdiniz. Burada konuşuyorsunuz şimdi."
 
CHP’Lİ ÇETİN: RUHSAT SAHİBİNE SAHİP ÇIKMAYI SUÇ GİBİ GÖSTERMEK DOĞRU DEĞİLDİR

 
Plan Bütçe Komisyon Üyesi CHP’li İzzetin Çetin ise söz alarak yaptığı konuşmada, AK Parti’li Aydın’ın CHP’li il başkanının işçilere sahip çıktığı yönündeki ifadelerine karşılık verdi. Yasal olarak yapılan her işleme CHP’nin sahip çıkacağını dile getiren Çetin, şöyle devam etti: "CHP, özellikle orada çalışanların hak ve hukuklarının korunması mücadelesine katkı verir. Destek çıkar. Madenlerde ne yapıldığını biliyoruz. Kayseri, Eskişehir, Soma’da, Zonguldak’ta ruhsatların nasıl verildiğini bilen bir partiyiz. Kalkıp da Gümüşhane gibi bir ilde, ruhsat sahibine sahip çıkmayı suç gibi göstermek doğru değildir. Demek ki işlerini hukuki olarak yapmış, işçilerin hak ve hukukunu da teslim ederek yapıyorsa biz kendisine her konuda destek verir, teşekkür ederiz. Emeğe yönelik saldırıları da nereden gelirse gelsin karşı koyarız."

(CİHAN)
<< Önceki Haber AKP'li vekili susturan cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER