Altın fiyatları yeni rekora gidiyor!

Altın fiyatlarında şiddetli dalgalar durmuyor.

Altın fiyatları yeni rekora gidiyor!

Hafta ortasına kadar rekor yükselişle gelip, 1.340 dolara kadar çıkan altın dün zirveden sert düşmüştü. Ancak haftanın son işlem gününde gözünü tekrar yükseklere dikti, 1.340 doları deniyor. Ancak çıkışın bununla sınırlı kalmayacağı tahmin ediliyor.

Altında şiddetli dalgalanma devam ediyor. Haftayı rekor yükselişlerle sürdüren altın fiyatları 1.340 dolar sınırını delip geçerek rekor kırmıştı. Ancak zirvede fazla tutunamayan altın, dün hızlı düşüşe geçti ve 1.320 doların da altına geriledi. Bu düşüşte ABD Merkez Bankas'nın (Fed) piyasalarda yarattığı endişe etkili olmuştu.

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

Güncel Döviz kurları için tıklayınız

ROTA TEKRAR REKORA DÖNDÜ

Haftanın son işlem gününde ise rota yine değişti. Altın tekrar gözünü yükseklere dikerek, 1.340 dolara çıkış yönü arıyor. Günün ilk saatlerinde altının onsu 1.338 dolardan işlem görüyor. Yükselişi Japonya'dan gelen enflasyon rekoru tetikledi. Uzun yıllardır deflasyonla savaşan Japonya'da tüketici fiyatları haziranda 2008'den bu yana gördüğü en büyük artışı kaydetti. Öte yandan Fed'in teşviklere devam edeceği beklentisi piyasayı rahatlattı. 

ALTIN 1.600 DOLARA ÇIKAR MI?

Ancak uzmanlar çıkışın bununla sınırlı kalacağı görüşünde değil. Altın fiyatlarındaki iyimser sürerken, ekonomistlerin fiyatlara yönelik yukarı yönlü tahminler artıyor. Uzmanlar arasında altının yıl sonuna kadar 1.600 dolara çıkabileceği tahmini güçleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın                                 83 TL
Çeyrek altın                          144.1 TL
Yarım altın                            285.5 TL   
<< Önceki Haber Altın fiyatları yeni rekora gidiyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER