Arabanız kilitli kaldı, anahtar da içinde...

İşte o korkutan gerçekle başbaşa kaldığınızda yapılması gerekenler!

Arabanız kilitli kaldı, anahtar da içinde...

Anahtarı arabanın içinde unutmak her sürücünün korktuğu ama çoğumuzun da başına gelen bir durum.  Hele ki aceleniz olduğu bir durumdaysanız, birkaç saat kaybetmek çok sinir bozucu olabilir.   Anahtarları kilitli aracınızın içinde unutmayı önlemek için ve eğer olursa da açabilmeniz için yapmanız gerekenler:

Yol Yardımı İşte Bugünler İçin

Yol yardımı, çoğu zaman boşa masraf gibi gözüktüğü için hayıflandığınız o yıllık aidatların gerçekten işe yaradığı durumlardan biri de bu. Yeni araçlarda çoğunlukla garanti süresince yol yardımı hizmeti oluyor ama numarası da muhtemelen torpido gözünde kaldı.  Akıllı bir telefon kullanmıyorsanız da paniğe gerek yok, arkadaşlarınızdan ve yakınlarınızdan gereken numaraları öğrenebilirsiniz. Böyle durumlara hazırlıklı olmak için yol yardım numarasını telefonunuza kaydetmenizde veya yanınızda taşımanızda yarar var. Eğer sigortanız bir yol yardımı hizmeti sağlıyorsa çağrı merkezini arayarak yardım isteyebilirsiniz. Sigorta firmaları onların çağrı merkezleri aracılığıyla çağırmadığınız çekici masraflarını genellikle ödemeyi reddedebilirler.

Polis veya Çekici

Eğer aracınızın bulunduğu yerde kalması tehlike doğuracaksa veya trafiği engelleyecekse, çekici çağırmak, polis veya jandarmadan yardım istemek iyi bir fikir olabilir. Biraz masraf olsa da en azından güvende olursunuz. Eğer yol yardım hizmeti almıyor ve sigorta kullanmıyorsanız, uygun fiyatlı çekicileri önceden araştırıp numaralarını yanınızda taşımak, zahmetli olsa da zamanı geldiğinde işe yarayabilir.

Çilingir Çağırmak?

Çilingir çağırmak iyi bir fikir gibi gözükse de, eğer yeni model araçlardan birini kullanıyorsanız, kapıyı açtıracağım derken daha yüklü bir masrafa girebilirsiniz. Yeni model araçların hassas elektronik sistemleri çilingirin yapacağı işlemlerle zarar görebilir.

Yedek Anahtar

Ekstra bir yedek anahtarı yanınızda taşımak veya güvendiğiniz birine vermek bir çözüm olabilir. Bazı sürücüler arabanın görünmeyen bir yerine mıknatıslı kutularla anahtarı saklamayı tercih ediyor. Fakat bu durumda anahtarın gerçekten iyi muhafaza edilmesi önemli çünkü anahtar paslanabilir ve kullanılamaz hale gelebilir.

Akıllı otomobiller

Bazı otomobiller eğer anahtar araca takılıysa aracı otomatik kilitlemiyor. Uzaktan erişim sistemi olan bazı lüks otomobillerde belirli bir numarayı arayarak aracınızı uzaktan açtırabiliyorsunuz. Aynı zamanda bazı akıllı telefon uygulamaları da aracınızın kilidini açabiliyor.

Aracınız eski modelse..

Kilitli kalmış araçların kapılarını açabilmek için internette birbirinden yaratıcı teknikler bulabilirsiniz. Bunlardan en bilinenleri olan elbise askısıyla, lastikle ve uzun bir demirle açabilmeyi görmek isteyebilirsiniz. Yine de bu yöntemlerin de pratik gerektirebileceğini ve en garanti çözümün yetkili kişilerce yapılacağını unutmayın.

Anahtar kayıpsa?

Eskiden aracınızın anahtarı kaybolsa her köşebaşındaki çilingir yenisini size verebilirdi. Oysa uzun bir süredir arabanın anahtarını kaybetmek, beklemeli ve masraflı bir süreç ve yetkili servislere pahalı ziyaretler gerektiriyor. Eğer kaskonuz varsa kayıp durumlarını sigorta firması karşılayabiliyor ama aracınızın anahtarı sandığınızdan çok daha değerli...

<< Önceki Haber Arabanız kilitli kaldı, anahtar da içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER