Sahibinden kiralık evler dudak uçuklatıyor

Okulların açılması Sahibinden kiralanan evlerin fiyatlarını uçuruyor. Sahibinden dudak uçuklatan evlere dikkat!

Sahibinden kiralık evler dudak uçuklatıyor

Okullların açılması ve Memurların atanmasını fırsat olarak tanımlayan mülk sahiplerini bu durumu avantaja çevirmek için kira bedellerini yükseltti.

Serdar İplikci'nin özel haberi;

Özellikle Metropol olarak bilinen illerde kira artışı olması öğrenci ve memur ailelerini zor durumda bıraktı. Zor bir durum karşısında çaresizce ev arayan memur ve öğrenciler fahiş fiyattaki evleri tutmak zorunda bırakılıyorlar.

Başta Ankara ve İstanbul'da olmak üzere ev arayan öğrenci ve memurlar normal fiyatta olan ev bedellerinin misliyle fazlasına kiralanmasına tepki gösterdiler.

Zor durumdan faydalanmak isteyen mülk sahipleri ise bu durum karşısında elde ettikleri değerlerini arttırmaya devam ediyor.

Asgari ücretin bile üstünde olan kira bedelleri dudak uçuklatıyor. Öyle ki bir memur tayin aldığı ilde maaşının yarısından fazlasını kira bedeli olarak ödemek zorunda bıraktırılıyor.

Bu duruma kimin müdahele edeceği ise büyük merak konusu. Mülk sahipleri ise bu durumu bir fırsat olarak görerek çaresiz kalan öğrenci ve memurlara yüksek fiyattan ev kiralamaya devam ediyor.

Ankara'da merkeze uzak 3+1 bir evin kira bedeli 750 Lira'dan başlarken bu 2500 Lira'ya kadar yükselebiliyor.

İstanbul'da ise bu durum Mimumum 1000 Lira'dan başlayıp 3000 lira'ya kadar bulduğu oluyor.

Ayrıca kendilerini garanti almak isteyen mülk sahipleri olası bir durum karşısında 1 ve 1'den fazla depozito parası istiyor. Borç alarak düzen kurmaya çalışan aile ve öğrenciler bu durum karşısında büyük bir sorumluluğun da altına imza atıyorlar.

Kefilde istenen kiracılardan tamamen sömürülmeye devam ediyor. Kiracılar bu durum karşısında yetkililerin bir an önce el atmasını dile getiriyorlar.

Kira bedelleri ise kontratlarda düşük gösterilip olası bir olumsuzlukta devletten ceza alması önleniyor.

Rota Haber

<< Önceki Haber Sahibinden kiralık evler dudak uçuklatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER