Elazığ TSO, 'Yerel Gazetemi Okuyorum' kampanyası başlattı


Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Basın İlan Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü işbirliğinde 'Yerel Gazetemi Okuyorum' projesi Elazığ TSO'da çok sayıda medya kuruluşu temsilcisinin katılımı ile başladı. Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, yerel gazete okur sayısının artırılarak, yerel bilincin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Elazığ TSO'da düzenlenen proje başlangıcı toplantısına Elazığ Basın İlan Kurumu İl Müdürü Murat Yürekli, Elazığ TSO Başkan Vekili Ahmet Küçükay, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Necmettin Karabulut, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nafiz Koca, Elazığ'da yayın yapan medya kuruluşlarının imtiyaz sahibi ve temsilcileri ile medya mensupları katıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu Elazığ İl Müdürü Murat Yürekli, Elazığ TSO'nun örnek bir duruş sergilediğinin altını çizdi. Yürekli, şunları kaydetti: "Yerel medyanın okunurluğunun artırılması ve yerel bilincin oluşturulması noktasında Elazığ TSO'nun sergilediği bu duruş tüm STK'lara ve kurumalara örnek olmuştur. İnşallah bu kampanyanın il genelinde yaygınlaşması ve bu ateşin büyümesi Elazığ TSO'daki bu kıvılcım ile olacaktır. Sayın başkanımız İdris Alan'a ve oda yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum." Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nafiz Koca da Elazığ medya kuruluşları adına Basın İlan Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü ve Elazığ TSO'ya medya kuruluşları adına teşekkür etti.

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: "Elazığ TSO ile Basın İlan Kurumu Elazığ Müdürlüğü işbirliğinde bugün ilimizde son derece anlamlı ve güzel bir projenin başlangıcını yapıyoruz. 'Yerel Gazetemi Okuyorum' adıyla başlattığımız bu projemizde öncelikli amacımız, yerel gazetelerin okunurluğunu daha fazla artırmak suretiyle yerel bilincin gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda odamız bünyesinde iki ayrı noktaya koyduğumuz yerel gazete okuyorum standı ile odamıza çeşitli vesilelerle gelen üyelerimiz ve toplumun tüm kesimlerine yerel gazetelerimizi ulaştırmak ve daha fazla okunmasına katkı sağlamak istiyoruz. Oda olarak yapmış olduğumuz bu girişim örnek ve modeldir. Bu uygulamanın havaalanı, otogar, turizm firmaları, alışveriş merkezleri, sivil toplum kuruluşlarımız, otellerimiz, hastanelerimiz, kamu kurumlarımız gibi çok geniş bir yelpazede yaygınlaştırılmasını beklemekteyiz. Kalkınmanın, gelişmenin ve daha da önemlisi demokratik çok sesliliğin temel ölçütü gücü yerel medyadır. Bugün ABD başta olmak üzere gelişmiş bir çok Avrupa ülkesinde yerel medyanın güçlü yapısı hemen kendini göstermektedir. Elazığ medyası bu anlamda çok engin bir tecrübeye sahiptir. Ülkemizde halen yayın hayatını sürdüren en eski gazetelerinden biri ilimizde yayınlanmaktadır. İlimiz medyası sürekli kendini geliştirmekte ve çağın gerektiği şartlara yaklaşmaktadır. Bu noktada aslında kamusal bir hizmeti ifa eden medya kuruluşlarımızın desteklenmesi en önemli temel konulardan biridir. Bu projenin diğer bir hedefi de budur. Bu projeyi Odamıza sunan Basın İlan Kurumu Elazığ Müdürümüz Sayın Murat Yürekli'ye teşekkür ediyor, projenin il genelinde yaygınlaşarak, Türkiye'ye örnek olması temennisiyle, katılımınız için teşekkür eder, saygılar sunarım."

Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Nafiz Koca, Elazığ medya kuruluşları adına Basın İlan Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü ve Elazığ TSO'ya medya kuruluşları adına teşekkür etti. Programın sonunda Elazığ TSO başkanı İdris Alan'a yerel medya mensupları tarafından plaket takdim edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Elazığ TSO, 'Yerel Gazetemi Okuyorum' kampanyası başlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER