Emniyet'ten skandal tasfiye yöntemi

17/25 Aralık operasyonunun ardından emniyetteki kıyım son sürat devam ediyor.

Emniyet'ten skandal tasfiye yöntemi

2 bin müdürün zorla emekli edildiği emniyette terfi sınavında skandal yaşandı. Sözlü sınavda polis şeflerine iç çamaşırlarının markası soruldu

Millet'ten Ufuk Köroğlu'nun haberine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde komiser yardımcısından 3. sınıf emniyet müdürüne kadar bir üst rütbeye terfi etmek isteyen 7 bin 918 polis Haziran ayının son haftasında önce yazılı, ardından da sözlü sınava alındı. AKP iktidarı terfi sınavını yeni bir tasfiye operasyonuna çevirdi. 17/25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından emniyette yaşanan tasfiyeler yaklaşık 2 bin emniyet müdürünün zorla emekli edilmesi ile doruk noktasına ulaşmıştı.
 
100 PUAN ALANLAR BİLE…
 
Emniyette kendi kadrolarını kurmak isteyen AKP, tasfiyelerin ardından terfi sınavlarında da kendisini gösterdi. İlk olarak Emniyet Terfi Kurulu değiştirildi ve polis amirlerinin terfi süreleri kısaltıldı. Böylece AKP’li olmayan polis kadrolarını bir an önce emekli etmek isteyen siyasal iktidar, her rütbeye terfide yazılı ve sözlü sınav şartı getirdi. Terfi etmek isteyen polis şeflerine yazılı sınavda 100 puan alsalar dahi sözlü sınavda en az 50 puan alma zorunluluğu da getirildi.

KOPYAYA MÜSADE EDİLDİ
 
Polis şeflerinin terfilerindeki skandallar yazılı sınavla başladı. İddiaya göre sınavların yapıldığı bazı illerde kamera kaydı alınmadı. Resmi yazıyla gönderilen talimata rağmen kamera kaydının yapılmaması polis şeflerinin kopya çekmesinin önünü açtı. Ayrıca Ankara’da hazırlanan soruların illere hangi güvenlik önlemi ile gönderildiği ise belirtilmedi. İddiaya göre sınav sorularının terfi etmesi istenen emniyet müdürlerine sorular önceden ulaştırıldı.
 
SKANDAL SÖZLÜ SINAVDA
 
Skandalın son halkası ise sözlü sınavda ortaya çıktı. En az 50 puan alması gereken polis şeflerinin mülakatının öncesinde Efkan Ala’nın koruma müdürü Emniyet Amiri Furkan Şen Polis Akademisi Gölbaşı Kampüsüne giderek Emniyet Amirliği Komisyon başkanları ile görüştü. İddiaya göre Ala’nın koruma müdürü komisyon başkanlarına terfi etmesi gereken isimlerin bulunduğu listeyi verdi. Başka bir iddiaya göre ise 5 kişiden oluşması gereken komisyon bazen 6 kişi oldu. 6. Kişinin kim olduğu ve hangi görevle komisyona katıldığı öğrenilemedi.
 
'DON'DURAN SORULAR
 
Kameraya alınmayan sözlü sınavda polisleri şoke edecek sorular soruldu. İşte o sorulardan bazıları;
 
- Ülkede sosyalizmin savunucusu kim?
- Giydiğiniz iç çamaşırın markası nedir?
- Martin Luther King’in eşinin adı nedir?
- Neolitik Çağ ne demektir?
- Kiliseden çıktıktan sonra el sürülen taşın adı nedir?
- Protestanlık nedir?
<< Önceki Haber Emniyet'ten skandal tasfiye yöntemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER