Erdoğan'dan Brüksel saldırganı açıklaması


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'de meydana gelen saldırıyı gerçekleştirenlerden birisinin Türkiye tarafından yakalanıp sınır dışı edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçisi'ne bildirmişiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak basın toplantısı düzenledi. Brüksel'de meydana gelen terör saldırısına değinen Erdoğan, saldırganlardan birisinin Türkiye tarafından Haziran 2015'te yakalandığını ve sınır dışı edildiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun nota ile Belçika Büyükelçisi'ne bildirildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, Suriye'nin kuzeyindeki PYD, YPG, DAİŞ, DHKPC; bu terör örgütlerinin arasında hiçbir fark yoktur. Ankara'da yapılan eylemler, İstanbul'da yapılan eylemler, dün Brüksel'de yapılan eylemler, bunların nasıl ortak yanlarının olduğunu çok açık net ortaya koymaktadır. Hedefte olan sivil insanlardır. Ölen insandır. Sebep netice ilişkisine baktığınız zaman elde edilen hiçbir şey şoktur. Ama kaybedilen çok şey vardır. Kaybedilen insandır, kaybedilen huzur, kaybedilen barıştır, kaybedilen güvendir. Dünya siyaseti ittifak halinde terörün üstüne giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya terörü, teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır. Brüksel'de saldırganlardan biri, daha önce hazarin 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015'te nota ile Belçika Büyükelçisi'ne bildirmişiz. Belçikalılar, adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika, terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda'ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından bunu özellikle belirtiyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Brüksel saldırganı açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER