Erdoğan: Muallim ve talebe kavramlarının derinliğini eğitime hakim kılmalıyız


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim sisteminde farklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini söyleyerek, "Biz öğretmenliği ders anlatma ve not verme, öğrenciliği de sınava girme ve not alma düzeyine indirerek tarihi bir yanlışın içine girdik. Bir an önce muallim ve talebe kavramlarının derinliğini eğitim sistemimize hakim kılmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2015 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Bugün neredeyse lisans yerleştirme sınavına giren öğrenci sayısına yakın üniversite kontenjanına sahibiz. Artık üniversiteye veya herhangi bir bölüme yerleşebilme değil, hedeflenen üniversiteler ve hedeflenen bölümlere girme yarışı söz konusu." dedi. Eğitimde durumun pek çok alanda sayısal alanda ulaşılan seviyesinin kalite ile desteklendiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'de öğreten ile öğrenen arasındaki ilişkinin çok sığlaştığını ifade ederek "Biz öğretmenliği ders anlatma ve not verme, öğrenciliği de sınava girme ve not alma düzeyine indirerek tarihi bir yanlışın içine girdik. Biran önce muallim ve talebe kavramlarının derinliğini eğitim sistemimize hakim kılmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu. Erdoğan, aynı şekilde 'alim' kavramına da adeta sırtların dönüldüğünden söz ederek alim kavramının ezeli ve ebedi hakikatin peşinde olana verilen isim olduğunu söyledi.

'HER YIL ÖDÜL ALAN BİLİM ADAMIMIZIN OLMASI GEREKİYOR'

Erdoğan, "Geçtiğimiz aylarda çalışmalarına Amerika'da sürdüren Prof. Dr. Aziz Sancar Hocamız, Nobel Kimya Ödülü'ne layık görüldü. Bu durumu büyük bir memnuniyet ve sevinçle karşıladık. Halbuki bizim her yıl bu şekilde dünya çapında ödül alan, ödüle aday gösterilen daha çok bilim adamımızın olması gerekiyor." dedi. "Ebedi dostlukların ve ebedi düşmanlıkların olmadığı, dengelerin sürekli değiştiği bir dünyada milletimiz ve umutlarını bize bağlamış tüm kardeşlerimiz için her alanda kendi kendimize yeterli olmak durumundayız" diyen Erdoğan, "Biz bazı savunma sanayii projelerinde ciddi güçlükler yaşıyoruz. Projenin 10 unsurundan 9'unu kendimiz yapsak da bir tanesini dışardan temin etmek zorunda kaldığımızda o işi yürümüyor." ifadelerini kullandı.

Muallim-ve-talebe-kavramlarinin-derinligini-egitime-hakim-kilmaliyiz-1959037.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Erdoğan: Muallim ve talebe kavramlarının derinliğini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER