Erdoğan'ın bu hareketi gazetecilerin bile kafasını karıştırdı!

Seçim öncesi toplu açılış adı altında birçok ilde tören düzenleniyor. Meydan, 5 ilde açılışı yapılan 1139 tesisi araştırdı. Tesislerin çoğu yok.

Erdoğan'ın bu hareketi gazetecilerin bile kafasını karıştırdı!

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın toplu açılış yaptığı yerlerin durumu ve listesi hiçbir ilde kamuoyu ile paylaşılamıyor. Çünkü ortada o kadar tesis yok. Temeli atılmayan şehir hastaneleri yatırım olarak gösteriliyor. Heyelan nedeniyle duvarlarında çatlaklar oluşan TOKİ evleri, restorasyonuna başlanmamış camiler, yıllardır faaliyet gösteren havaalanları listelerde yer alıyor. 

Meydan Gazetesi'nden Bünyamin Köseli'nin haberine göre, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesinde mitinglere hız veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, katıldığı hemen her ilde toplu açılışlar yapıyor. Son olarak Rize’de toplu açılış töreni düzenledi. Ancak açılışını yaptığı okul, metro, hastane, köprü, havaalanı ve kavşaklardan bazıları, yıllar önce hizmete girdi.

Erdoğan’ın katıldığı toplu açılışlardan sonra açılışı yapılan yerlerin durumu ve listesi hiçbir ilde şeffaf bir şekilde komuoyuyla paylaşılmıyor. Daha temeli bile atılmayan şehir hastaneleri yatırım olarak gösteriliyor. Heyelan nedeniyle duvarlarında çatlaklar oluşan TOKİ evleri, henüz restorasyonuna başlanmamış camiler, yıllardır faaliyet gösteren havaalanları da listelerde yer alıyor.

Mardin’de açılışı yapılan 244 proje nerede?  
Erdoğan, geçen hafta, Mardin’de miting düzenledi ve bazı açılışlar yaptı. Basına yansıyan bilgilere göre Erdoğan, 244 projenin açılışını gerçekleştirdi. Fakat bu rakam, Mardin’de gazetecilik yapanların kafasını karıştırdı. Gazeteciler, “Açılışı yapılan 244 proje hangileri” sorusunun peşine düştü. Ancak AK Parti Mardin İl Başkanlığı’ndan bu projelerin hangileri olduğu öğrenilemedi. Şehirdeki yerel gazeteciler, yeni gibi sunulan projelerin çoğunun eski olduğunu söylüyor. Yeni olan yatırımlardan bazıları, Kızıltepe’deki bir gençlik merkezi ve Midyat’taki bir lise. 244 rakamına, yıllardır faaliyette bulunan şehirdeki havaalanı da dahil edilmiş.
 
Hiçbir ilde şeffaf bir liste yok
Diyarbakır’da yapılan toplu açılışta da şeffaf bir yatırım listesi paylaşılmadı. Valilik, konuyla ilgili burada da bir açıklama yapmadı. 640 milyon değerindeki 223 yatırımın gerçekleştirildiği iddia edilen şehirde, rakamın, Tarım Bakanlığı’nın verdiği liste ile şişirildiği anlaşılıyor. Yıllardır çiftçilere verilen desteklemeler yatırım kapsamında gösterilip rakamlar fazla gösteriliyor.

626 proje İzmir’i karıştırdı!
Mardin’de yaşanan, “Açılışı yapılan bu projeler nerede?” tartışmasının bir benzeri, İzmir’i fena halde karıştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’e gelmeden önce valilik, ilgili kurumlara bir yazı göndererek, “770 Milyon değerindeki 626 projenin açılış töreni yapılacaktır” dedi. Ancak bu projelerin hangileri olduğu, ne zaman tamamlanıp faaliyete geçtiği noktasında bir bilgilendirme yapılmadı. İzmir’in yerel gazetecileri de 626 projenin peşine düştü ancak ne valilikten ne de başka bir kurumdan bu projelerin hangileri olduğu ve son durumları hakkında bilgi edinilemedi.


Erdoğan’ın bahsettiği hastaneden eser yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de yaptığı konuşmada, İzmir ve Manisa’daki şehir hastanelerine atıfta bulundu ve hastane inşaatlarının devam ettiğini iddia etti. Ancak İzmir’deki hastanenin inşaatı adına henüz hiçbir adım atılmadı. ‘İnşaatı devam ediyor’ denilen yer, İzmir Bayraklı civarındaki bir tepe. Tepenin etrafı tellerle çevrilmiş bomboş bekliyor. Açılış listesinde olan Çiğli’deki TOKİ evlerinin de heyelan bölgesine yapıldığı anlaşıldı. Zemindeki kayma nedeniyle binalarda çatlaklar oluştu.


Temeli attılar 2 senedir çivi çakmadılar
Erdoğan’ın, ‘inşaatı devam ediyor’ dediği bir başka şehir hastanesi de Manisa’da. Manisa’da da inşaat namına tek çivi çakılmadı. 1 Aralık 2013 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından temeli atılan Manisa Şehir Hastanesi’nin temeli öylece bekliyor. “Hastanenin inşaatına neden başlanamadı?” sorusu ayrı bir skandalı ortaya çıkardı. Sağlık Bakanlığı, hastanenin temelini atmadan önce bölgede etüt çalışması yapmadı. Temel atıldıktan sonra, bölgenin birinci derecede deprem riski taşıdığı anlaşıldı ve proje durduruldu.

meydangazetesi.com.tr

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER