Eren Erdem: Üvey kızımı 'Alman ajanı' diye nitelemeleri şizofrenik vakadır


CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, dün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı'na fezleke yollamasının ardından, hakkında bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine suç duyurusunda bulundu.

Bazı medya kuruluşlarında hakkında çıkan haberlerin art niyetli olduğunu söyleyen Erdem, "Havuz medyasının fezleke haberi tam bir hilkat garibesi, neresinden tutsanız elinizde kalıyor. 15 yaşındaki üvey kızımı yurt dışına uğurlamamı, 'Eren Erdem, Alman ajanı yurt dışına kaçırdı' diyerek haberleştiriyor. Ardından bir de utanmadan 'Eren Erdem, havaalanını birbirine kattı' diyerek itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Bir savcının, tamamen hukuka aykırı bir şekilde ve hiçbir dayanağı olmadığı halde hakkımda fezleke düzenlemesi yetmiyormuş gibi, Saray soytarısı havuz medyası, Alman bir kadınla işbirliği yapıyormuşum bir algı kurarak kendince habercilik yapıp şahsiyetime açıkça saldırıyor. Havuz medyası, sürekli yeni bir alçaklık ve ahlaksızlık rekoru kırarak her seferinde bizleri biraz daha şaşırtıyor. Artık bu haberdeki ahlaksızlık rekorunu kırabileceklerini doğrusu sanmıyorum. 15 yaşındaki üvey kızımın 'Alman pasaportlu kadın ajan' olarak nitelenmesi, siyasi bir vaka olmanın ötesinde şizofrenik bir vaka da aynı zamanda. Son 1 ayda onlarca kez manşetten haberimi yapmak için tüm hayatımı didik didik edip sorgulamak yerine, habercilik adına nerede hata yaptıklarını ve Saray'a bağlılıklarının yarattığı psikopatolojik sorunun nereden kaynaklandığını sorgulasalar daha makul olur kanaatindeyim. Havuz medyasına yine bir suç duyurusunda bulundum." dedi.

Suç duyurusu dilekçesinde ise şu ifadeler yer aldı: "Müvekkil Eren Erdem hakkında yapılan haberlerde basın etiği ve ahlakına ve hukuka aykırı, suç niteliği taşıyan ifadelere yer verilmiştir. Müvekkil hakkında ileri sürülen söz konusu iddialar tamamen yalan ve iftiradır. Olayın yaşandığı gün Müvekkilin üzerinde herhangi bir silah olmayıp bu yönde de herhangi bir beyanı olmamıştır. Aksine kendisine yöneltilen soruya silahım yok cevabını vermiştir. Gazete haberleri yabancı uyruklu gizemli bir şahsın ülke sınırlarından müvekkil aracılığı ile kaçırıldığı intibası yaratmaktadır ve tamamen kötü niyetlidir. Oysa ki müvekkilin yanındaki şahıs kendisinin 1. dereceden akrabası olup ortada herhangi bir gizlilik bulunmamaktadır. Müvekkil uzun bir zamandır iktidar ve iktidara yakın medya mensupları tarafından siyasi lince, karalama kampanyasına maruz bırakılmaktadır. İşbu şikayete konu olay da bu linç kampanyasının bir parçasıdır. Müvekkil iktidar yanlısı basının asılsız haberleri nedeniyle vatandaşlardan birçok ölüm tehdidi almaktadır ve hayati tehlikesi bulunmaktadır. Bu saldırılara hukuk nezdinde son verilmesi için tüm şikayet yollarına başvuran müvekkil ardı arkası kesilmeyen tüm bu karalama ve itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı durmaya, bildiği çizgiden ilerlemeye doğrular için mücadele etmeye devam edecektir.

İktidar partisinin bir takım üyeleri ve bu partiye yakın malum yayın organları mesnetsiz, haksız ve gayri ahlaki bir tutumla müvekkili hain, ajan, terörist gibi çirkin sıfatlarla itham etmekte, toplumumuzda sistematik bir şekilde bu algıyı yaymaya çalışmaktadır. Bu haberler nedeniyle müvekkil hedef haline getirilmekte ve yoğun tehditler almaktadır. Bu linç kampanyasına son verilmesi gerekmektedir. Bunun için de şikayet konusu olan ve ilgili kişilerin ivedilikle cezalandırılması gerekmektedir. Müvekkilin Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi gereğince KABAHAT işlediği ve 100 TL'lik idari para cezası nedeniyle de dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlandığı haberleri vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmekten, müvekkilin itibarını zedelemek için gayret edilen kötü niyetli çabalardan ibarettir. Bu haberler kasten ve sistematik bir şekilde yayılmıştır. Kabahat ve Suç arasında ayrım vardır. Bu ayrımın farkında olunmaması veyahut bilmiyordum denilmesi mümkün değildir.

Suç duyurumuza konu olay müvekkil hakkında başlatılan siyasi bir linç girişimi ve itibarsızlaştırma çabasının parçasıdır. Müvekkil Eren Erdem İstanbul Milletvekili olup kamu görevlisidir. İşlenen suç kamu görevlisi sıfatıyla şahsına karşı hakaret oluşturmanın yanı sıra, görevi dolayısıyla milletvekilliğine, temsil ettiği milletimize ve kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de yönelik bir hakarettir. Türk Ceza Kanunu'nun 125. Maddesi uyarınca şeref, onur ve saygınlığını rencide edici şekilde, görevinden dolayı, alenen ve yayın yoluyla işlenmiştir. Şüpheli Yeni Akit Gazetesi sorumlularının, ağırlaştırıcı nedenlere sahip hakaret suçunu işleyen bu kişilerin cezalandırılması için suç duyurusunda bulunma gereği doğmuştur."
CİHAN
<< Önceki Haber Eren Erdem: Üvey kızımı 'Alman ajanı' diye nitelemeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER