Esat Delihasan: Bakü'nün yıldızı karate olacak


Karate Milli Takımı Avrupa Oyunları'na hazır. 1. Avrupa Oyunları'nda 13-14 Haziran'da tatamiye çıkacak Bayan ve Erkek Karate Milli Takımı, müsabakalara hazır. Kafile ile birlikte Azerbaycan'da bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ise Bakü'nün yıldızının karate olacağını söyledi.

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Avrupa Oyunları başladı. Dört yılda bir yapılacak organizasyonda 50 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcu, 20 farklı branşta mücadele verecek. Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından organize edilen oyunlarda Türk Karatesi'nin gözü, 13-14 Haziran'da yapılacak Karate müsabakalarında olacak. 37 ülkeden 48 bayan, 48 erkek sporcunun mücadele edeceği organizasyonda Türkiye'yi 6 bayan, 5 erkek sporcumuz temsil edecek.

Karate müsabakaları, 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finaline ev sahipliği yapan Kristal Spor Salonu'nda (Crystal Hall) yapılacak. Yarın bayanlar ferdi kumite 50, 55 ve 61 kilo ile erkekler ferdi kumite 60, 67 ve 75 kiloda dereceye giren sporcular belli olacak.

14 Haziran Pazar günü; bayanlar ve erkeklerde ferdi kata finalleri yapılırken, bayanlar ferdi kumite 68 ve +68 kilo ile erkekler ferdi kumite 84 ve +84 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

DELİHASAN: BAKÜ'NÜN YILDIZI KARATE OLACAK

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa'nın gözünün Azerbaycan'a çevrili olacağı 1. Avrupa Oyunları'nın karate için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Olimpiyat Komitesi'nin tanıdığı ve organize ettiği bir organizasyon. Olimpiyat Oyunları programında yer almayan tek branş karate. Olimpiyat Oyunları programına girme yolunda bu büyük bir avantaj." dedi.

Dünya Karate Federasyonu (WKF) Yönetim Kurulu üyesi de olan Esat Delihasan, "Olimpik bir branş olan karate, Olimpiyat Oyunları dışında Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin tanıdığı tüm organizasyonlarda var. Bu açıdan bakıldığından Avrupa Oyunları dünya karatesi için büyük bir fırsat. İnanıyorum ki Bakü'nün yıldızı karate olacak." diye konuştu.

Başkan Delihasan ayrıca, 13-14 Haziran'da yapılacak müsabakalarda ev sahibi Azerbaycan'dan sonra en fazla sporcuyla katılan ülke olduklarını hatırlatarak, tüm kategorilerde madalya hedeflediklerini ve bunu başarabilecek güce sahip olduklarını söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Esat Delihasan: Bakü'nün yıldızı karate olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER