Eto'o'ya dudak uçuklatan teklifi başkan yalanladı, basın sözcüsü doğruladı


Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o'ya Çin takımının 2,5 senelik 27 milyon Euro teklif ettiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

İddialar üzerine Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, şu ana kadar Eto'o için hiçbir kulüpten resmi teklifin gelmediğini açıklarken, Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan teklifi doğruladı. Ceylan, en iyi teklifte Eto'o'yu satabileceklerini ifade etti. Kırmızı beyazlı camiada dolaşan bir başka iddia ise; Antalyaspor yönetiminin golcü oyuncu Eto'o'yu satması durumunda Brezilyalı yıldız Alexandr Pato'nun alınacak olması.

Sezon başında Antalyaspor'a yıllık 3 milyon Euro olmak üzere 3 yıllık anlaşma sağladığı Samuel Eto'o'ya Çin takımı Jiangsu Suning'in talip olduğu iddia edildi. Çin takımı, Eto'o'ya 2,5 senelik sözleşme ve toplamda 27,5 milyon Euro önerdiği, Antalyaspor'un da golcü oyuncu için 10 milyon Euro bonservis istediği iddia edildi.

Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Samuel Eto'o'nun takımdan ayrılacağıyla ilgili olarak çıkan haberler, taraftarı endişelendirirken Başkan Gültekin Gencer, söylentileri doğrulamadı. Antalyaspor'un mali açıdan rahat olduğunu ifade eden Gencer, Samuel Eto'o için hiçbir kulüpten resmi teklif almadıklarını söyledi. Çıkan haberleri basından takip ettiğini söyleyen Başkan Gencer, "Şu an resmi bir teklif gelmediği için satışıyla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Resmi teklif gelirse, değerlendirmeye alabiliriz." dedi.

KULÜP YÖNETİCİLERİNDEN FARKLI AÇILAMALAR GELİYOR

Başkan Gültekin Gencer'in aksine Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Hasan Ali Ceylan, teklif söylentilerini doğruladı. Ceylan, Eto'o'nun sezonun ilk yarısında gösterdiği performans neticesinde bazı tekliflerin geldiğini ifade etti.

Eto'o ile ilgilenen özellikle bir kulübün olduğuna dikkat çeken Hasan Ali Ceylan, "Özellikle çok ciddi olarak ilgilenen kulüpte var. Bizim önceliğimiz Eto'o'nun Antalyaspor'da kalmasından yana. Ancak Antalyaspor'un menfaatlerine olacak çok ciddi bir teklif gelirse bunu değerlendirebiliriz. Çin'in haricinde başka ülkelerden teklif var. Çin takımının teklifi daha ciddi." diye konuştu.

Çin'de ligler mart ayında başlayacağı için Eto'o'nun transferinin sezon sonuna kalma ihtimalinin de bulunduğu belirtiliyor.

ETO'O'NUN YERİNE PATO MU?

Öte yandan iddialara göre, Gültekin Gencer, Eto'o'nun transferini yalanlasa da golcü oyuncunun Çin takımı Jiangsu Suning'a transfer olması halinde B planı hazırladı. Siyahi yıldızın yerine yine bir başka dünya yıldızı isimle doldurulacak.

Kırmızı beyazlı kulüp Eto'o'nun yerine Sao Paulo'da kiralık olarak forma giyen Alexandre Pato en güçlü aday.

ETO'O ALTIN TOP ÖDÜL TÖRENİ İÇİN GİTTİ

FIFA'nın organize ettiği Altın Top (Ballon d'Or) törenine Antalyaspor'un golcü oyuncusu Samuel Eto'o, Başkan Gültekin Gencer ve As Başkan Ali İhsan Sav davet edildi.

Bu törene giden Samuel Eto'o, Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor ile akşam oynanacak karşılaşmada yer almayacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Eto'o'ya dudak uçuklatan teklifi başkan yalanladı, basın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER