EÜ İletişim Fakültesi yeni binasına kavuştu

EÜ İletişim Fakültesi yeni binasına kavuştu

Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi'nin 47 yıllık özlemi, yeni derslik binasının tamamlanması ile sona erdi. Yapımına 2012 yılında başlanan ve iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan bina öğretime hazır. Açılışta Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı'nın arşivinden derlenen, "İzmir Gazetelerinin İlkleri" sergilendi.

Yeni derslik binasının resmi açılış töreni EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Semih Ötleş, Prof. Dr. Atilla Silkü ve Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, EÜ Yönetim Kurulu ve senatörleriyle akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Burada konuşan dekan Elden, "Küresel bir köy haline gelen dünyamızda farklılığı yakalamak ve sesimizi duyurabilmek için artık iletişim olmazsa olmaz bir koşul olarak varlığını kabul ettirmiş durumda. Bugün iletişim, kişilerarası iletişimden başlayıp ülkeler arası iletişime giden o büyük skalada profesyonelce ve bilimsel temellere dayandırılarak yönetilmesi gereken en önemli süreçlerin başında gelmektedir. Ege Üniversitesi çalışanları, öğrencileri ve kendim adına, Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'a sonsuz teşekkürler ediyorum. Bizi layık olduğumuz çağdaş eğitime kavuşturduğu için minnet duyuyoruz." dedi.

Rektör Yılmaz da, "Ege Üniversitesi'nin çok mutlu günlerinden biri. Biz bir aileyiz. Kurum bilinci olan insanlardan oluşmuş, birbirini destekleyen, güçlendiren, daima yardım eden, birbirini şikâyet etmeyen bireyler topluluğuyuz. Amacımız eğitimde, araştırmada, toplumsal sorumluluklarda bize verilen emekleri gözardı etmeksizin, minnet duygularını yıpratmaksızın, teşekkürü unutmaksızın geleceği planlamaktır. Bu doğrultuda da stratejik planlarımızı yaptık. Stratejik planlarımızı yaparken ihtiyacı öne aldık. Uygulama alanlarının önceliğini gözönüne alarak hedeflerimizi gerçekleştirdik. Emeği geçenleri kutluyorum." şeklinde konuştu.

Eğitim açısından daha kaliteli ve nitelikli bir ortamın sağlanmasına aracılık edecek yeni binada 18 derslik, 4 lisansüstü derslik, 3 amfi, 1 konferans salonu, 1 online derslik, 2 bilgisayar laboratuvarı, 1 mac laboratuvarı, 2 televizyon stüdyosu, 2 radyo stüdyosu, 2 siyah beyaz fotoğraf laboratuvarı, 2 fotoğrafçılık atölyesi, 1 reklamcılık atölyesi, 1 haber atölyesi, 1 kurgu atölyesi, 1 dijital görüntü işleme atölyesi ve 1 cep sineması yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber EÜ İletişim Fakültesi yeni binasına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER