Eylem yapan kadınlara erkeklerden tepki

Eylem yapan kadınlara erkeklerden tepki

Beyoğlu'nda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen eylemle kadın cinayetleri protesto edildi. Kadınların eylemde mor şeritle güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Yapılan açıklamalarda, kadın cinayetlerine ilişkin mahkemelerde yapılan indirimler eleştirildi. Bu sırada, Boşanmış Mağdur Babalar Derneği 5 kişi kadın cinayetlerinde tek suçlunun erkekler olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu öncülüğündeki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri Tünel Meydanı'nda toplandı. Kadın cinayetlerini protesto eden grup, ellerindeki Özgecan Aslan ve cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarıyla Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler yürüyüş boyunca 'Kadın cinayetlerini durduracağız, kadın cinayetlerine indirim yok' şeklinde slogan attı.

CHP Eski Milletvekili Melda Onur da kadınlara destek vererek şu ifadeleri kullandı: "Millet dediler hatırlıyor musunuz? Davutoğlu 'milat' dedi. Milattan sonra kaç kişi öldürüldü biliyor musunuz? 350'yi geçti. Yani günde birden fazla kadın öldürülüyor. Bunlar sadece öldürülenler ve sakat kalanlar. Bir de ölümden beter yaşayanlar var. Kendi anlayacakları dilden hatırlatmak istiyorum. 4 parmak gösterip ağlıyorlar. Bizim 4'ten fazlamız var birazda buna ağlasınlar."

Bu arada, Boşanmış Mağdur Babalar Derneği üyeleri de kadınlara tepki gösterdi. Alternatif bir eylem yapan erkekler, tek suçlunun erkek olarak gösterilmesine karşı çıktı. Grup adına konuşan Dernek Başkanı Muhammet Özen, "Biz Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'yiz. Türkiye'de işlenen kadın cinayetlerinin yüzde 80'i boşanma esnasında oluyor. Çünkü devlet kadına pozitif ayrımcılık yapıyor. Çocuklarımız gösterilmiyor. Erkeğin elinde ne var ne yok her şey alınıyor. Ondan sonra adaletin bittiği yerde vicdan adaleti başlıyor." ifadelerini kullandı.



CİHAN
<< Önceki Haber Eylem yapan kadınlara erkeklerden tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER