Fahri Kasırga'ya yol vermeyince ceza kesilen taksiciye CHP'den ziyaret


CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, devlet ile milletin arasının açıldığını söyledi. 'Cumhurbaşkanı Genel Sekreterini tehlikeye düşürmekten' bir taksici esnafına ceza kesilmesinin vatandaşı hor görmek olduğunu belirten Kuşoğlu, böyle bir ihtarnamenin Türkiye Cumhuriyetini küçük düşürmek anlamına geldiğini ifade etti.

CHP Ankara Milletvekili Kuşoğlu, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'ya yol vermediği gerekçesiyle ceza kesilen taksiciyi durağında ziyaret ederek yaşanan olayın devlet ile milletin arasının açıldığının göstergesi olduğunu anlattı. Bu durumun vatandaşı hor görmek olduğuna dikkat çeken Kuşçuoğlu; "Bu olay devletle milletin arasının açıldığını gösteriyor. Devletin tepelerde yüce bir yerlerde vatandaşın da en dipte olduğunu gösteriyor. Bu vatandaşını hor görmektir. Devletin kendisini vatandaşından ayırmasıdır. Halktan ayırmasıdır. Ne oluyor? Kimsin sen? Devletle milletin ayrışmasıdır. Sadece bunu gösteren bir örnek. Basit bir örnek değil." dedi.

Bu ihbarnamenin taksiciye gönderilmesinin Türkiye Cumhuriyetini küçük düşürmek anlamında geldiğini belirten Kuşoğlu, art arda gelen diğer cezaların ise taksicinin ve fişlendiğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Kuşoğlu ayrıca cezayı Meclis'e taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

Cezayı yiyen Taksi Şoförü M.Y. ise yaşanan olayı anlattı. Olay günü Kızılay'dan havalimanına yolcu aldığını aktaran M.Y., Pursaklar İlçesini geçtikten sonra sol şeritte ilerlediğini arkasından gelen aracın Genel Sekreter Kasırgaya ait olduğunu bilmediğini belirterek; "Pursaklar çıkışında sağ tarafı TOKİ'lerin yapılışında ağır vasıtalar işgal ediyor. Sağ taraf felç oluyor. O gün oradan geçerken Genel Sekretermiş benim bilgim yok. Arkasında da koruma arabası var. Bunlar devam ederken sağdan sola geçtim. Mecburum çünkü yolcu yetiştireceğim. Selektör üzerine selektör. Ben dörtlüleri yakıp tekrar sağ tarafa geçtim. Sonra anons üzerine anons ticari sağa çek. Sonra yanıma geldi. Camı açıp 'plakanı aldım' dedi. Bir şey diyemedim. Yolcumu bıraktım. 15-20 gün sonra bu ceza geldi." ifadeleriyle olay günü yaşananları anlattı.

Cezayı yiyen şoförün oğlu ise bu durumun kendilerini çok fazla rahatsız ettiğini söyledi. Aylık okul masrafının bin lirayı geçtiğini anlatan annesinin de zor durumda olduğunu bu cezalardan sıkıldıklarını aktardı.

TAKSİNİN SAHİBİ: BİZİ DE PARALELLE SUÇLADILAR

Ticari taksinin sahibi ise olayın ardından kendilerinin 'Paralel' yaftasıyla suçlandıklarını belirtti. Taksi esnafının, dolmuş esnafının, otobüs esnafının 'Paralel' ile işlerinin olmayacaklarını herkesin ekmek davasında olduğunu vurgulayan taksi sahibi, yaşanan olaya tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber Fahri Kasırga'ya yol vermeyince ceza kesilen taksiciye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER