Fas İçişleri Bakanı Hassad, Fildişi Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi


Fas Kralı 6'ıncı Mohammed'in talimatlarıyla Fildişi Sahiline giden Fas İçişleri Bakanı Mohamed Hassad ve Fas Bölgesel Gözetim Genel Müdürü (DGST) ve Ulusal Güvenlik Genel Müdürü (DGSN) Abdellatif Hammouchi, Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara tarafından kabul edildi.

Resmi görüşmede Fildişi tarafından, Devlet Bakanı, İçişleri ve Güvenlik Bakanı Hamed Bakayoko, Devlet Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Amadou Gon Coulibaly ve Savunmadan Sorumlu Bakan Alain Richard Donwahi hazır bulundu.

Görüşmenin ardından Fas resmi haber ajansı MAP'a konuşan Bakan Hassad, "Fas Kralı ve halkının bu zor zamanlarda, Fildişi Sahili Hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu gösteren ve bir heyet gönderen ilk ülke olduğunu bundan dolayı Devlet Başkanı Alassane Ouattara'nın, Fas Kralı 6'ıncı Mohammed'e şükranlarını ilettiğini bildirdi." şeklinde açıklama yaptı.

Bakan Hassad, "Fildişi Sahili büyük bir millettir, bu sınavı atlatacaktır." dedi.

Dün, Fas İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Majesteleri Kral 6'ıncı Mohammed'in talimatlarıyla, Bakan Hassad ile Fas Gizli Servisi ve Emniyeti Genel Müdürü Hammouchi'nin beraberindeki uzman heyetle Abidjan'a gittiği, Faslı uzmanların Pazar günü meydana gelen terör saldırısını araştırmada Fildişili yetkililelere yardım edeceği bildirilmişti.

Pazar günü, Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Grand Bassam kentinde bir plajdaki silahlı saldırının ardından, Fas Kralı 6'ıncı Mohammed Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara'yı telefonla arayıp bağsağlığı dilemişti. Telefon görüşmesinde saldırıyı kınayan Fas Kralı, Cumhurbaşkanı Ouattara'ya, Fas Adli Soruşturma Merkez Bürosu (BCIJ)'ndan bir ekibin Fildişili yetlilere destek olmaları için Abidjan'a gitmelerini teklif etmişti. Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı bu teklife olumlu cevap verip teşekkür etmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Fas İçişleri Bakanı Hassad, Fildişi Cumhurbaşkanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER