Fas'ta, Bakan Işık'ın katılacağı kongreyi Fas İçişleri Bakanlığı iptal etti


Stratejik Düşünce Kuruluşu (SDE) ile Cadi Ayad Ünivesitesi'nin ortaklaşa düzenlediği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile milletvekilleri Beşir Atalay, Yasin Aktay ve Mazhar Bağlı'nın aralarında bulunduğu heyetin katılımıyla, 4-5 Kasım 2015'te Fas'ın Marakeş kentinde gerçekleşmesi beklenen, 'Güvenlik ve Jeopolitik' konulu, '5'inci Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi', Fas İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Kongreye katılmak üzere, bir çok ülkeden çok sayıda akademisyen Marakeş'e gelmişti.

Fas'ın en yüksek tirajlı 'Al Massae' gazetesinin, 6 Kasım 2015 tarihli baskısının ilk sayfadan verilen haberine göre:
"Çok sinirlenen Türk Bakan, açıklama istemek için Fas Adalet ve Kalkınma Partili (PJD) bir çok bakanı telefonla aradı" ve "İçişleri, Fas ve Türk Adalet ve Kalkınma Partili bakanların katıldığı konferansı engelledi" başlığı attı.

le360 adlı internet gazetesi ise: "Marakeş: Hassad (Fas İçişleri Bakanı) çok sayıda bakanın mevcudiyetine rağmen Arap-Türk kongresini yasakladı" başlığını attı.

Kongrenin iptaliyle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Bakan Işık, bir gün sonra Rabat Kraliyet Sarayı sınırları içerisinde Mechouar adlı alanda bulunan başbakanlıkta, Fas Hükümet Başkanı Abdelilah Benkirane ile görüştü. Bakan Işık daha sonra Milli Bağımsızlar Birliği (RNI) partisinden olan, Dış Ticaretten Sorumlu Delege Bakan Mohamed Abbou ile görüştü.

CİHAN
<< Önceki Haber Fas'ta, Bakan Işık'ın katılacağı kongreyi Fas İçişleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER