Fatih Terim: Takımımın reaksiyonundan memnunum


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar Milli Takımı ile yaptıkları ve 2 - 1 kazandıkları maçta oyuncularının gösterdiği reaksiyondan memnun olduğunu söyledi. Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen terör saldırısını da kınayan Fatih Terim, bu durumun 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı etkilemeyeceğini dile getirdi.

17 Kasım Salı günü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Yunanistan'la karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Mor gömlek ve mor kazakla kameralar karşısına geçen Fatih Terim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yunanistan maçında da sahaya mor tişörtlerle sahaya çıkacaklarını dile getiren Fatih Terim, 17 Kasım'ın Dünya Prematüre Günü olduğunu kaydetti. Terim "Erken doğan bebeklere farkındalık yaratmak için ben ve oyuncularımız böyle bir mesaj vermek istiyoruz. Biliyorsunuz benim torunum da erken doğdu. Ama gönlümüz istiyor ki Türkiye'nin birçok yerinde iyi bakım görebilsinler. Erken doğduktan sonra daha sağlıklı bir yapıya kavuşmaları için Türkiye'nin her tarafında bu üniteleri çoğaltmalıyız." şeklinde konuştu.

Prematüre bebeklerin hepsinin sağlıklı olduğunu belirten Terim, "Ama erken doğdukları için o sağlığa kavuşana kadar olan bölümde ülkemizde biraz eksiklik var. Herkes özel hastaneye gidemeyebilir, o yüzden devlet hastanelerimizin de Türkiye'nin her köşesinde erken doğan çocuklarımıza gereken alakayı, ihtimamı göstermelerini rica ediyoruz. Onların rengi mormuş, mor takıyoruz, yarın da mor giyineceğiz." diye konuştu.

YUNANİSTAN MAÇI

İki hazırlık maçları olduğunu hatırlatan Terim, "Bir tanesini oynadık geldik. Salı günü de nasipse Yunanistan'la oynayacağız. Bu seneyi iyi kapatma adına geçen seneden beri mağlup olmayan takımımızın inşallah 2015 yılını bitirirken güzel oyun, güzel sonuçla bitirmesini temenni ediyorum. Bunun için de hazırlanıyoruz." dedi.

"Dostluğumuz, arkadaşlığımız, takım oluşumuz hepsi bizim için ideal." diyen tecrübeli teknik adam şunları ekledi: "Bildiğiniz gibi Serdar'ı çıkardık, onun yerine Ümit Milli Takımı'ndan Kaan Ayhan'la Çağlar Söyüncü'yü A Milli Takım'a aldık. İkisi de Ümit Milli Takım oyuncusu. Çağlar jet hızıyla A Milli Takım'a gelişi. İnşallah onlar da adapte olacaklar, maçı da en iyi şekilde bitireceğiz."

"2016 AVRUPA ŞAMPİYONASI OYNANIR"

Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleşen terör saldırısının bu ülkede gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya Fatih Terim, "Ben de en başta üzülenlerden bir tanesiyim. Biz de bu hadiseleri yaşadık. Allah göstermesin ülke olarak da yaşadık. Çek maçı, Hollanda maçı akşamı da yaşadık. Burada neyse Fransa'da da odur. Bunu lanetlemekten başka herhalde kimsenin bir düşüncesi olamaz. Çok ciddi, çok önemli şekilde kınıyoruz. Allah bir daha göstermesin. Bence buna direnmenin en iyi yolu da hiçbir aktiviteden vazgeçmemektir. Hele hele spordan asla, o yüzden benim şahsi kanaatim, muhakkak ki tedbirler alınmalıdır, muhakkak ki çok sert durulmalıdır ama hiçbir zaman da ekmeklerine yağ sürülecek bir pozisyona gelinmemelidir. Ben Avrupa Şampiyonası'nın oynanacağını düşünüyorum." karşılığını verdi.

Terör konusunda ülkelerin birleşmesi gerektiğini de vurgulayan Terim, "Kime ne zaman nerede vuracağı belli olmuyor. Hiç ittifak etmedikleri birbirlerini anlayışla karşılamadıkları kadar bir araya gelmesi lazım. Bundan daha önemli bir tedbir yoktur. Her şeyi paylaşacak bu tedbiri alacaklar. Allah korusun herkesin bir gün kapısını çalıyor maalesef. Fransa'ya da büyük geçmiş olsun." diye konuştu.

KATAR MAÇININ İKİNCİ YARISI

İki gün önce oynanan Katar maçıyla ilgili bir soru üzerine de Terim şunları söyledi: "Bizim oyuncularımız kabullenmeme duygusunu artık saha içinde yaşıyorlar ve yaşatıyorlar da. Mağlup olmamak için reaksiyon gösteriyorlar. İkinci yarı pas, pozisyon, istek ve iyi oyunla beraber zaten kazanmaları gereken bir maçtı. Rakip kim olursa olsun kazanmak lazım. Reaksiyondan memnunum."

Terim, son olarak taraftarlara seslendi. "Bir de taraftar konumuz var. Konya'daki o güzel taraftarı yakaladıktan sonra." diyen Terim, sözlerini şöyle tamamladı: "Taraftarımızla ilgili başka duygularımız da var. Eğer biz Fransa'ya gittiysek en büyük pay onların. Eğer biz 2016'da iyi netice alacaksak bunu da tüm ülkeyle beraber dualarla, desteklerle, taraftarımızla alacağız. Dolayısıyla taraftarımızın bizi yalnız bırakmamasını rica ediyoruz. 'Biz bitti demeden bitmez' sloganıyla taraftarımızın şimdiden kendi yerini ayırtması için listeye girmesini bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Fatih Terim: Takımımın reaksiyonundan memnunum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER