Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: CHP bu ülkenin sigortası


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP'nin Türkiye'de sigorta görevi yaptığını belirterek, seçim bildirgesinin temelinde barış, barış, barış olduğunu söyledi. Bitlis İl Teşkilatı Kongresine katılmak üzere bugün Bitlis'e gelen Tekin Bingöl, "Seçim bildirgemizde, kardeşlik duygularını Türkiye'de birlikte bir arada yaşamayı öne çıkaran anlayış var. Bildirgemizde Türkiye'nin her tarafında, ovalarında, mezralarında, dağlarında barış ve kardeşlik türkülerinin okunacağı günleri vadeden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı var" dedi.

Bitlis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kongreye katılan Tekin Bingöl, Kültür Merkezi girişinde partililer tarafından karşılandı. Bingöl, kongre divanının oluşturulmasından sonra yaptığı konuşmasında, son seçimlerden sonra çıtasını en fazla yükselten partinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğunu söyledi.

'12 EYLÜL'DE ÜLKEYİ APOLETLİ FAŞİST DİKTATÖRLER, BUGÜN İSE SİVİL DİKTATÖRLER YÖNETİYOR'

Bugünün 12 Eylül olması nedeniyle darbe günlerini hatırlatan Bingöl, "Çok yoğun ve sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bugün 12 Eylül. Bugünün ne kadar önemli olduğunu ve özellikle bu ülkede yaşayan insanlarımız çok ama çok iyi biliyor. 12 Eylül faşizminin zulmünü en çok yaşayan ve en çok hisseden sizler olduğunuz. Aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen o gün bu ülkeyi apoletli faşist diktatörler yönetti. Bugünde bu bölgeyi kan ve göz yaşına boğan sivil diktatörler yönetiyor. Adeta zulüm acı, gözyaşı sanki bölgenin kaderiymiş gibi her gün farklı birtakım uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Gün geçmiyor ki, bir bölge özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi, gün geçmiyor ki bir yerleşim biriminde sokağa çıkma yasağı uygulanmasın. 8 gündür Cizre'de tehdit edilen Cizre halkı var. 8 gündür dünyayla ilişkileri kesilmiş Cizreliler var. Daha bugün sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Ama bu 8 gün içinde orada neler yaşandı ve neler uygulandı. Halen gizemini koruyor. Kısa sürede bütün bunlar gün ışığına çıkacak." dedi.

'ÇÖZÜM SÜRECİ SEÇİMLERİ KAZANMAK ÜZERE SÖYLENEN ALDATMACAYDI'

Tekin Bingöl, CHP'nin 92 yıllık bir parti olduğunu, CHP'nin geçmişinde çok farklı ve çok değişik süreçler olduğunu, ancak bir şeyin çok net olduğunu, CHP'nin son sosyal demokrat bir parti olduğunu söyledi. Bingöl konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim çok temel evrensel ilkelerimiz var. Bunlardan en önemlisi şiddeti, savaşı ve terörü reddeden ve ölümüne barışı sağlayan ilkemizdir. Barışı sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Yeniden bu ülkeyi huzura kavuşturacak olan ve bu ülkede yeniden bin yıldan uzun süredir birlikte yaşayan tüm yurttaşlarımızın kardeşlik duyguları içinde yaşamalarını sağlamak partimizin en temel ilkesinden biridir. Bugün Türkiye çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Türkiye adeta bir şiddet sarmalının içine mahkum edildi. Bunu yapanlar 13 yıldır ülkeyi yönetenlerdir. Her seçim döneminde AKP bir şey sundu. Ama her seferinde yurttaşlarımıza umut vaat eden onların ruhunu okşayan ve var olan sorunları çözeceğini vadeden anlayışlarla vatandaşların karşısına çıktılar. Dediler ki 'çözüm sürecini başlattık bu sorunları çözeceğiz.' Bunların hepsi sadece ve sadece aldatmacaydı. Seçimleri kazanmak üzere söylenen sözlerdi. Özellikle Kürtler bu yaşanmışlıkların, sıkıntıların, sorunların sona ermesi adına sadece ve sadece buradaki birliğimizi Türkiye'de bir arada yaşama adına umutlandılar. Destek verdiler. Her kentte, ilçede ve beldede iktidar partisine sahip çıktılar. Peki ne oldu? 13 yılın sonunda ne var. Elde kalan ne var. Vaat ettiklerinden hangisi hayata geçti. Hiçbirisi. Demek ki bunların hepsi cumhurbaşkanlığı, referandum ve yerel ve genel seçimlerde oya tahvil edilmek üzere sarf edilen sözlerdi. Bugün artık Türkiye'de artık bizim birliğimizi ve kardeşliğimizi ortadan kaldıracak ve ayrışmayı hızlandıracak uygulamalar var. Otobüslere saldırılar hayasızca, iş yerlerine saldırıyorlar vicdansızca. Tek amaçları Türkiye'yi bölmek ve ayrıştırmak ve başkalarını suçladıkları uygulamaları bunlar kendi elleriyle, yandaşlarıyla ve kurdukları illegal örgütler eliyle bu tür uygulamaları hayata geçirmeye çalışıyorlar. Yağma yok. Bu ülkede bir sigorta var. Bu ülkenin sigortası barışı, kardeşliği birliği sağlayan partimizdir."

'7 HAZİRAN'DA KAFALARINDA YENİ SEÇİM VARDI'

Bingöl, 7 Haziran'da sandıklardan çıkan sonuçların ardından aynı akşam yeni bir seçim sürecinin kafalarında planladıklarını dile getirerek şunları söyledi: "7 Haziran'da bir seçim yaşandı. 7 Haziran gecesi ve ertesi gün Türkiye'nin her tarafında insanlar mutluydular. Herkes umutlanmıştı. Bu baskıcı, bu ceberrut, bu diktatör anlayışı Türkiye'nin yönetiminden bertaraf edeceğinin umutlarını taşımaya başladılar. Malum zat, daha o gece kafasına koymuştu. Türkiye'yi yeniden seçime götürmeyi. Biz büyük bir niyetle sorumluluğumuzun gereğini yerine getirerek koalisyon görüşmelerine katıldık ve devam ettik. 30 gün her konuyla ilgili Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili görüşmeye gittik. Meğer AKP'nin niyeti koalisyon hükümeti kurup Türkiye'yi rahatlatmak değilmiş. Onların kafasında daha 7 Haziran gecesi yeni bir seçime gitmeyi hesabını bize yutturmaya çalışmaktı. 3 aylık seçim hükümeti kurmak için bize geldiler. Oyunu bozduk. Masadan kalkan partimiz olmadı ve oyunları bozuldu ve açığa düştüler. Sonrasında da 1 Kasım seçimleri açıklandı ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez anayasaya, hukuka teamüllere aykırı bir şekilde genel başkanımıza hükümeti kurma görevi vermeden seçim kararı aldılar. Korkunun ecele faydası yok. AKP baş aşağı gitmeye başladı. Her gün yaptıkları her uygulama ve icraat onların aleyhine işliyor. Biz bu seçime hazırlıklı şekilde gidiyoruz. Bizim 7 Haziran seçimlerinde kamuoyunda paylaştığımız seçim bildirgemiz herkes tarafından kabul edildi. Çünkü orada biz tümüyle halkın sorunlarını tespit edip, onları çözmeye yönelik somut önerilerle o seçime gittik. Bizim derdimiz zenginler, tuzu kurular, 13 yılık AKP iktidarında yandaşlık yaparak bu kaynaklarını sadece kullananlar değil, yüzümüz emekçilerine, halklarına, ezilenlerine, çaresizlerine dönük."

"SEÇİM BİLDİRGEMİZDE BARIŞ, BARIŞ,BARIŞ VAR"

CHP'nin 1 Kasım'da yapılacak seçimlere hazır olduğunu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "1 Kasım seçimlerinde de bütün Türkiye'nin ilgisini çeken tek parti olan partimiz yeniden çok hızlı şekilde bu seçime de hazırlandı. Göreceksiniz yeni bildirgemiz de çok ses getirecek. Bu bildirgemizin temelinde barış, barış, barış var. Kardeşlik duygularını Türkiye'de birlikte bir arada yaşamayı öne çıkaran anlayış var. Bildirgemizde Türkiye'nin her tarafında, ovalarında, mezralarında, dağlarında barış ve kardeşlik türkülerinin okunacağı günleri vadeden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı var."

"CHP BU SEÇİMİN YÜKSELEN DEĞERİ"

Bingöl, CHP'nin Tükiye'nin sigortası konumunda olduğunu da ifade ederek, "Partimiz bu seçimin yükselen değeridir. Partimiz var olan partilerin içinde son birkaç aydır sürekli oylarını artıran tek partidir. CHP bu ülkede adeta bir sigortadır. Sizin haklarınızı koruyacak partidir. Çaresizlerin çaresi biziz. Onun için bir oy dahi inanın bu seçimlerde 24 ayar altın kadar kıymetlidir. Bu seçimde parlamentoda olan hiçbir partinin çok net söylüyorum baraj sorunu yoktur. Görünmüyor. Ama güçlü, oyunu artıran, milletvekili sayısını artıran bir CHP çok güçlü olacak. 1 Kasım'da partimiz Türkiye'yi yönetecek olan hükümetin içinde olacak. Ya tek başına iktidar ya da o koalisyonun en büyük partisi olacak. Bizim koltuk sevdamız, bakanlık derdimiz yok, kişisel çıkarlar üzerine oturmuş siyaset anlayışımız yok. Biz yeri gelir kırmızı koltuğu da bakanlığı da elimizin tersiyle iteriz. Eğer kendi kişisel ve partimizin çıkarlarını, yurttaşlarımızın ve ülkemizin çıkarlarının önüne çıkarırsak, Allah bize iktidar nasip etmesin. Bizim tek derdimiz Türkiye'de birliği, kardeşliği muhafaza etmek, bir arada kardeşçe yaşamak ve Türkiye'yi yeniden güçlü bir ülke yapmaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından CHP Bitlis İl Kongresinde seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede Metin Güzelkaya yeniden il başkanlığına seçildi. CİHAN
<< Önceki Haber Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: CHP bu ülkenin sigortası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER