11 yaşındaki küçük kızın yürek burkan dramı

İzmir Ege Üniversitesi'nde yıllardır şifa bekleyen onlarca çocuktan biri olan 11 yaşındaki Müberra yardım bekliyor.

11 yaşındaki Müberra yardım bekliyor

İzmir Ege Üniversitesi'nde yıllardır şifa bekleyen onlarca çocuktan biri Müberra. 11 yaşında ölümle burun buruna yaşayan bu küçük kızın acilen ilik nakli olması gerekiyor.  Uygun donör bulunmadığı takdirde hayati riski artan küçük kız  yardım bekliyor. 

Neredeyse 3 yıldır bu hastanede... Onu her hafta zorlu bir tedavi süreci bekliyor. Anne Ümmühan Teke, "nerede olursa olsun önce ilik nakli şart dediler bize. Yurt dışı da olsa yurt içi de olsa ilik nakli gerekiyor. O yüzden doktorlarımız ilik nakli olmadan bu hastalığın çaresi yok dediler şu ana kadar çıkmamış." dedi.

11 yaşındaki Müberra Teke'ye İzmir Ege Üniversitesi'nde 2011 yılında 'apilastik anemi' teşhisi konuldu. Küçük kızın bu ölümcül hastalıktan kurtulması için tek yol ise kemik iliği nakli...

Müberra'ya her hafta bir ünite kırmızı kan ve trombosit veriliyor. Uygun kemik iliğini bulunması için de Türkiye ve dünyadaki ilik bankalarından gelecek güzel haberler bekleniyor. Daha önce iki kez sevinci yarım kalan aile halen ümitli...   

"Kütahya Simav'dan çocuğun rahatsızlığı dolayısıyla İzmir'e yerleştik." diyen Anne Ümmühan Teke "çocuğuma iki tane donörü bulundu. Almanya'dan Amerika'dan bir tanesi liste dışı dediler diğerini 2017'e kadar veremeyecek dediler." dedi.

Anne Ümmühan Teke, hem kendi yavrusu hem diğer hasta çocuklar için devlet yetkililerine seslendi:  "Devlet erkanından bu işlerin biraz daha hızlandırılmasını bir an önce çocukların nakil olup iyileşmesini sadece benim çocuğumun değil yani. Türkiye'de o kadar çok ki. Bizlere de maddi manevi nasıl yardım ederlerse biz de o kadar çok seviniriz çünkü çok zor durumdayız."

<< Önceki Haber 11 yaşındaki küçük kızın yürek burkan dramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER