1.5 yıl sonra öğrendi!

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri teslim edildi. İşte teslim sırasında yaşananlar...

1.5 yıl sonra öğrendi!

PKK’nın aylardır elinde tuttuğu 6’sı asker 8 kamu görevlisi kendilerini almak için Kuzey Irak’a giden heyetle birlikte Habur Sınır Kapısı’na geldi. Kamu görevlileri, sağlık kontrollerinin ardından aileleriyle buluşacak. 8 kişi arasında bulunan Uzman Çavuş Zihni Koç, annesinin öldüğünü 1.5 yıl sonra öğrendi.

PKK'nın çeşitli tarihlerde kaçırıp elinde tuttuğu 8 kamu görevlisi bugün Kuzey Irak'ta örgütün kamplarının bulunduğu bölgede BDP'li 2 milletvekilinin de bulunduğu heyete teslim edildi. Serbest kalan kamu görevlileri ayrılırken, kendilerini heyete teslim eden PKK'lıların başında bulunan ve Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit düştüğü saldırı emrini veren 'Baver Dersim' kod adlı terörist Süleyman Şahin'in elini sıkmadı.

 İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici:  ''Sağlık durumları da iyiydi. Yanlarında sağlık raporları vardı. Hepsi  bize teslim edilmeden önce sağlık kontrolünden geçirilmişlerdi. Biz bu raporları  inceledik. Sonra kendilerine sorduk. Kötü muamele olmadığını söylediler. Bir  sıkıntımız yok dediler. Moral motivasyonları iyiydi. Sadece yorgundular. Aylar  sonra özgürlüklerine kavuşmanın sevincini yaşıyorlardı. Ekibin içerisinde tek  üzüntülü olan Zihni Koç'tu. Annesini kaybettiğini orada öğrendi ve çok  üzüntülüydü'' dedi.

Teslim yerinde çok sayıda basın mensubunun bulunması nedeniyle sorun çıktı. Kamu görevlilerini teslim alacak heyetin araçları geri döndü. Yapılan görüşmeler sonucunda kriz çözülürken, heyet saat 10.00 sıralarında yeniden PKK'lılarla buluşma noktasına gitti.  Gelen heyeti burada, PKK yöneticilerinden ve 2009 yılında Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit olduğu saldırının emrini veren 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin ve adamları karşıladı. Heyetle PKK'lılar arasında yapılan görüşmenin ardından, grup halinde kamu görevlilerinin tutulduğu ve yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bölgeye gidildi.

PKK'LILARIN ELİNİ SIKMADILAR

Teslimden sonra PKK'lı grubun lideri 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin, kamu görevlilerinin yanına gidip, "Geçmiş olsun, bitti bu iş" diyerek ellerini sıkmak istedi. Ancak kamu görevlileri, "Biz daha önce arkadaşlarla konuşmuştuk" diyerek, PKK'lı Süleyman Şahin'in elini sıkmadı. Bunun üzerine PKK'lı Şahin, bir kamu görevlisinin omzuna dokunup "Gözünüz aydın" dedi.

Güler: Görevlerine iade edilecekler

İçişleri Bakanı Muammer Güler, PKK'nın kaçırdığı 8 kamu görevlisinin serbest bırakılmasının ardından görevlerine iade edileceklerini söyledi. İçişleri Bakanı Muammer Güler, serbest bırakılan kamu görevlilerine ilişkin, ''Askeri şahıslar, onların tespitleri yapıldıktan sonra tabii ki görevlerine iadeleri sağlanacak. Kaymakam adayı için, polis için de benzer bir şey söz konusu'' dedi.



AYLAR ÖNCE KAÇIRILDILAR

PKK'nın kaçırdığı görevlilerin isimleri ve kaçırıldığı tarihler şöyle;

Erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran: Diyarbakır-Bingöl karayolunda (6 Ağustos 2012)
Polis memuru Nadir Özgen: Van’ın Çatak ilçesinde (10 Eylül 2011)
Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: Muş-Diyarbakır arasında (12 Ağustos 2011)
Astsubay Abdullah Söpçeler: Diyarbakır-Lice karayolunda (9 Temmuz 2011)
Kemal Ekinci: Şırnak’ta (1 Ekim 2011)
Uzman Çavuş Zihni Koç: Diyarbakır’ın Lice ilçesinde (9 Temmuz 2011)
<< Önceki Haber 1.5 yıl sonra öğrendi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER