17 Aralık sıfırlandı ama bu karikatür hala yargılanıyor

Bir dönem sansür tartışmalarıyla gündeme gelen Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart, yine Erdoğan’ın açtığı dava nedeniyle sanık sandalyesine oturacak.

17 Aralık sıfırlandı ama bu karikatür hala yargılanıyor

Erdoğan, kendisine ‘karikatür yoluyla hakaret ettiği’ gerekçesiyle savcılık Kart’ın 9 yıl 10 aya kadar hapsini talep etti. Bu kez dava konusu olan karikatür, 209 şüpheliden birinin bile yargılanmadığı 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili. Karikatür, Cumhuriyet’in 1 Şubat 2014 tarihli sayısında yer aldı.


CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI TAKİPSİZLİK KARARI VERMİŞTİ

Diken'in haberine göre; Erdoğan, kendisine ‘basın yoluyla hakaret, iftira ve gizliliğin ihlali’ suçlarının işlendiğini savunarak Kart hakkında şikayetçi olmuş; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nun soruşturması sonucunda takipsizlik kararı verilmişti.

'ELEŞTİRİ SINIRLARI AŞILDIĞI' İÇİN TAKİPSİZLİK KALDIRILDI

Ancak Erdoğan’ın avukatı karara itiraz etti; Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi de ‘eleştiri sınırlarının aşıldığı, açıkça suç isnadının bulunduğu‘ gerekçesiyle takipsizlik kararını kaldırdı. Cumhuriyet’in haberine göre, iddianamede Kart hakkında ‘hakaret, iftira ve gizliliğin ihlali’ suçlarından kamu davası açılması isteniyor.

‘17, 25 ARALIK ŞÜPHELİLERİNİN HİÇBİRİ SANIK SANDALYESİNE OTURMADI’

Çizer Kart ise tepkili. 17 ve 25 Aralık soruşturmaları sonucunda 209 şüpheliden hiçbirinin sanık sandalyesine oturtulamadığını hatırlatan Kart, “Ancak, bugün sanık sandalyesinde bir karikatürist var. Ortaya çıkan bu görüntüyü karikatüristler hayal dahi edemezdi. Bir kez daha anlaşılıyor ki Türkiye’de ki adalet değil adaletin karikatürü var” dedi.

KEDİ KARİKATÜRÜ YARGITAY'DAN DÖNMÜŞTÜ

Erdoğan, İmam Hatip Liselerini ip yumağı, kendisini de yumağa dolanmış bir kedi olarak tasvir ettiği karikatürü nedeniyle de Musa Kart’a dava açmış, dava Yargıtay kararıyla düşmüştü.
<< Önceki Haber 17 Aralık sıfırlandı ama bu karikatür hala yargılanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER