2013 KYK burs başvuruları www.kyk.gov.tr

2013 -2014 Yurt başvuru burs ücretleri ne kadar? KYK - Başbakanlık bursuna kimler başvuru yapabilir? YURTKUR başvuruları ne zaman başlıyor?

2013 KYK burs başvuruları www.kyk.gov.tr

KURUM YURTLARINDA BARINMAK İÇİN BELİRLENEN TARİHLERDE MÜRACAAT EDEN ÖĞRENCİLERDEN YURDA KESİN KAYITTA İSTENEN BELGELER:
 
Öncelik Belgesi
 
Şehit ve gazi çocuğu ile malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazifa malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları(Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
 
Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40'ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
 
Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığa Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
 
Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
 
Milli olmuş Amatör sporcular (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
 
Anne ve babavefat edenler, (Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
 
Anne ve babası kanunen ayrı olanlar, (Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
 
2 - 6 adet son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
 
NOT : Belirlenen tarihlerde müracaat eden öğrencilerin yurtlara yerleştirilmesinden sonra yurtta boş yer olması halinde yurda kabulü yapılacak öğrencilerden 6 adet fofoğraf ve öğrenci belgesi istenecektir.
 
Yurtlarda Barınma Süresi:
 
Kurum yurtlarında barınmak üzere başvuran öğrencilerden kesin kaydını yaptırmış olanlardan;
Devam ettikleri yüksek öğretim kurumunun normal öğrenim süresi kadar,
Ara sınıflarda yurda girenler, geri kalan öğrenim süresi kadar,
Normal öğrenim süresinde öğrenimini bitiremeyen öğrencilerden, ihtiyaç sahibi ve yurttaki iyi hali tespit edilenler yurtta atıl kapasite olsa dahi en fazla bir öğretim yılı (artık yıl) yurtlarda barındırılırlar. 
 
Öğrenciler, o öğretim yılı içerisinde hangi tarihte yurda kayıt yaptırmış olursa olsunlar bir öğretim yılı barınmış sayılırlar.
 
Yurt Ücreti ve Depozito İşlemleri :
 
Yurtlarda ücret ödenerek barınılır. Yurdun fiziki yapısı ve barındırma durumuna göre farklı yurt ücreti de alınabilmektedir.
 
Yurt Ücreti Ne Zaman ve Nasıl Ödenecektir?
 
Yurt ücretleri, yurt müdürlüklerince öğrencinin barındığı yurttan veya T.C. Ziraat Bankası aracılığıyla tahsil edilir.Ücretler aylık olarak ayın son iş günü saat 14.00'a kadar ödenir
 
Öğrenciler Temmuz- Ağustos- Eylül dönemine ait yurt ücretlerini(3 aylık olarak) en geç Temmuz ayı son iş günü saat 14.00'a kadar ödemek zorundadırlar. Aksi takdirde yurtla ilişikleri kesilir. Bu durumdaki öğrenciler tekrar yurda girmek istedikleri takdirde, yeni başvuran öğrencilerle birlikte aynı işleme tabi tutulurlar.
 
Belirtilen sürede yurt ücretini ödemeyenlerin barındıkları aya ait ücretleri depozitolarından mahsup edilir.Kalan depozitoları iade edilerek yurtla ilişikleri kesilir. Bu öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır. Öğretim yılı sonunda gerekli iade işlemi yapılarak normal depozito ile barındırılmaya devam edilir.
Bir öğretim yılında yurt ücretini süresinde ödememe nedeniyle iki defa yurtla ilişiği kesilen öğrencilerin depozitoları irat kaydedilir ve o öğretim yılında yurtlara alınmazlar.
 
Temmuz-Ağustos-Eylül aylarına ait yurt ücretlerini peşin yatırmayan öğrencilerin kaydı silinir. Bu durumdaki öğrenciler tekrar yurda girmek istedikleri taktirde ara sınıf öğrencilerinin başvurularının kabul edildiği süre içerisinde yeniden başvurabilirler.
Yurt ücreti ödenirken öğrencilerin talep etmesi halinde günü gelmeden ileriki ayların ücreti peşin olarak ödenebilmektedir. Bir yıllık erken ödemelerde %20 indirim uygulanmaktadır.
 
Artık yıl öğrencilerinden yurt yatak ücreti iki katı olarak tahsil edilir.Öğrenci yurttan kaydının silinmesini takip eden günden itibaren 10 gün içinde peşin yatırdığı yurt ücretini almazsa bu ücret kuruma irat kaydedilir.
 
Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat depozito alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır, öğretim yılı sonunda gerekli iade işlemi yapılarak normal depozito ile barındırılmaya devam edilirler.
 
Yurtlarda barınmaya devam edip de son ay veya döneme ait yurt ücretinin ödendiğinin belgelenmesi kaydıyla, diğer il ve ilçelerdeki Kurum yurtlarında 10 güne kadar ücretsiz barınma imkanı sağlanmaktadır. 
 
Ayrıca, yurtlarda barındırılan öğrencilerden diğer il ve ilçelerde sınav, kurs, staj, yaz okulu ve benzeri eğitim faaliyetlerine katılanlar, yurt ücretlerini (yaz ayları için ise yaz aylarına ait yurt ücretlerini) ödediklerini belgelemeleri kaydıyla faaliyette bulunduğu il ve ilçelerdeki Kurum yurtlarında faaliyet süresince ücretsiz kalabilirler.
 
Kurum, öğrenim kredisi verilmeyecek öğrenciler arasında, öğrenim görmekte olduğu öğretim kurumlarında, eklentilerinde, kalmakta olduğu yurtta, öğretim kurumu veya barındığı yurdun dışında, münferiden veya topluca her ne şekilde olur ise olsun anarşi ve terör olaylarına karışan, öğrenim özgürlüğünü ihlal edici (Direniş, boykot, işgal, yazı yazma, resim yapma, slogan atma vs.) davranışlarda bulunan bu fiillere eksik veya tam teşebbüste bulunan, üzerinde veya kendi kullanımına bırakılmış yerlerde ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, bıçaklar vs. tüm kesici, delici, yakıcı, boğucu, ezici, parçalayıcı, eza ve cefa verici olarak salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere, özel nitelikte yapılmış olan her türlü suç aletlerinden birini veya birkaçını bulunduran öğrencilere kredi verilmeyeceği açıklandı.
 
                                             
2013 2014 BAŞBAKANLIK BURSU KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR ŞARTLAR NEDİR
 
ÖSYM'nin 2013 Lisans Yerleştirme Sonuçlarını açıklamasının ardından adaylar yurt ve burs başvurularını yapmaya başladı. 
 
Kredi ve yurtlar kurumundan yapılan açıklamaya göre adaylar yurt, burs ve kredi başvrularını 29 Temmuz tarihinden itibaren yapabilecekler. Başvuruşlar KYK'nın resmi internet adresinden online olarak yapılacak.
 
Adaylar burs ve kredi başvurularını 29 Temmuz 29 Eylül tarihleri arasında yapabilecekler.KYK başvuruların bitmesinin ardında  burs ve kredi hakkı kazanan adayları yine resmi internet sayfasından duyuracak. 
 
Burs ve kredi başvurularında en çok merak edilen ise Başbakanlık bursunu kimler alabilir, şartları nelerdir?
 
Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu'na,tüm lisans,yüksek lisans ve açıköğretim öğrencileri başvurabilir.Başbakanlık bursu , öğrenim kredisinden farklı olarak geri ödemesi olmayan bir burstur.Başbakanlık bursuna , önlisans,lisans , açıköğretim ( sadece öncelikli şehit, gazi, anne ve baba ölü..) öğrencileri başvurabilir.2 yıllık okullardan mezun olup,4 yıllık okulların 3. sınıfına ara vermeden devam eden öğrenciler,Yüksek Lisans  öğrencileri , Vakıf Üniversitesi öğrencileri, LYS sonucunda ilk 100'e giren öğrencilere , milli sporcular,ikinci öğretimde eğitim alan öğrenciler, Başbbakanlık bursuna başvuru yapabilirler.
 
Başvurular elektronik ortamda yapılmaktadır . Ancak öncelikli durumdan yararlanmak isteyen adaylar , özel durum belgelerini KYK'ya iletmek durumundalar.
 
Başbakanlık bursu alan adayların bursu alttan 3 dersi kalması halinde kesilir. Bir aday hem öğrenci kredisi hemde başbakanlık bursunu alamaz.
 
Başbakanlık bursunu kimler alamaz?
 
Başbakanlık Bursu şartllarına göre bazı durumlarda adaylar burs alamazlar. Daha önce burs yada kredi alan öğrenciler, giriş yılından itibaren yıl kaybı olan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler,Polis Akademisi ve Askeri okul öğrencileri, Yüksek Lisans'ın hazırlık sınıfında bulunan öğrenciler,aylık asgari ücret düzeyinde gelire sahip olan öğrenciler ( yetim maaşı ve nafaka dışında) yalan beyanda bulunan öğrenciler ve burs almaya yeterli bulunmayan adaylar Başbakanlık bursundan yararlanamaz. 
 
2013 2014 YURTKUR  BURS VE KREDİ BAŞVULARI BURS MİKTARI
 
 
2013 YURTKUR ,yurt kredi ve burs başvurrları başladı.YURTKUR Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre burs kredi ve yurt başvuruları 29 Temmuz 2013 tarihinden itibaren başladı. 
 
2013 LYS Yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar burs , yurt ve kredi başvurusu yapabilecekler. Adaylar başvuru işlemlerini KYK'nin resmi internet sitesinden yapabilecekler.Bu yıl öğretim hayatına başlayacak hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerin yapacağı başvuru sonuçları yine KYK'nın resmi adresinden açıklanacak.
 
2014 Burs kredi miktarı ne kadar olacak ? 
 
Adayların başvuracağı burs ve krediden yalnızca birini alabilecekler.Bir aday hem burs hem krediden yararlanamaz. 1 Ocak 2013 tarihinde burs ve kredi miktarı 280 TL olarak belirlenmişti. Yeni öğretim yılı burs miktarı 1 Ocak 2014 tarihinde açıklanacak.
 
ÖSYM'nin 2013 Lisans Yerleştirme Sonuçlarını açıklamasının ardından adaylar yurt ve burs başvurularını yapmaya başladı. Kredi ve yurtlar kurumundan yapılan açıklamaya göre adaylar yurt, burs ve kredi başvrularını 29 Temmuz tarihinden itibaren yapabilecekler. Başvuruşlar KYK'nın resmi internet adresinden online olarak yapılacak.

<< Önceki Haber 2013 KYK burs başvuruları www.kyk.gov.tr Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER