AK Parti'li 4 vekil Meclis'e başörtülü girdi

AK Partili başörtülü milletvekilleri Meclis'e girdi...

AK Parti'li 4 vekil Meclis'e başörtülü girdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Meclis'te 'başörtüsü sebebiyle çatışma çıkacak' beklentilerinin milletvekilleri tarafından boşa çıkarıldığını söyledi. Meclis'i takdir ettiğini ifade eden Arınç, toplumda başörtüsü konusunda olumsuz tepki olmadığını belirtti.

AK Parti'nin başörtülü milletvekilleri genel kuruldaki çalışmalara katıldı. Parti sözcüleri başörtüsü hakkında görüşlerini ifade etti. Hükümet adına ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuştu. Arınç şunları söyledi: "Herkesin merakla beklediği bir konu var. Arkadaşlarımız başlarını örtmek ihtiyacı hissetmişler, böyle geldiler. Toplumda başörtüsü konusunda olumsuz bir tepki yok, siyasetten ise olumsuz tepkiler de var, olumlu tepkiler de var. Burada, 'çirkin bir söz söylenecek, nerede çatışma çıkacak' diye bekleyen insanlar var, siz bunları boşa çıkardınız. Tüm konuşmaları dikkatle izledim. Bugün bir kavga yaşanacağını umulan Meclis'te, bunların olmamasını takdirle karşıladım. Sayın İnce'nin, konuyla ilgisiz suçlamalarına müstehak değiliz. Bundan 14 yıl önce Merve Kavakçı, Meclis'e girdiğinde, yakışmayan tartışmalar oldu. Ama o zaman, Sayın Demirel'in bunu provokasyona çeviren sözleri, merhum Ecevit'in sözlerini hatırlıyorum. Seçimlere girerken 'ben böyle gireceğim' diyor, kimseden ses çıkmıyor. Sonra seçiliyor. Ancak ant içmek mümkün olmadı. O olayın siyasi sonuçları oldu, en basitinden yüzde 21'den yüzde birlere düşen oy, ekonomik krizde de etkileri olmuştur. Ama halk onu affetmedi. Şimdi çok şükür, sürecin içinde çok şeyler gördük."


CHP' Lİ MUHARREM İNCE: BAŞÖRTÜLÜLER DE BAŞÖRTÜSÜZLER DE BİZİM BACIMIZ

CHP Milletvekili Muharrem İnce, “Meydanlarda benim başörtülü bacım, başörtüsüz senin bacın değil mi? Başörtülüler de bizim bacımız, başörtüsüzler de bizim bacımız.  Benim bir tane bacım var o da kapalı. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağızıma yakışır. Ama ben bunu oy için rant için kullanmam. Size de kullandırtmayacağız” dedi. Meclis Genel Kurulu'na, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı başörtüsü ile katıldı. Katılımların ardından konuşan CHP Milletvekili Muharrem İnce kürsüde yaptığı konuşmada, “Bir sayın milletvekili resetlendiğini söylüyor. İslam anlayışını bu kadar dejenere eden, İslam anlayışını hiç bilmeyen bir anlayıştır. Kişi Allah karşısında resetlendiğine karar veremez. Ancak tövbe eder af diler yakarır. Bu İslam anlayışını bile bilmeyen bir olaydır. Siz Allah karşısında resetlendiğinize karar veremezsiniz ama Tayyip Erdoğan karşısında resetlenmiş olabilirsiniz. Sataşın CHP’yi tahrik edin bize saldırsınlar. Biz de mağdur olalım diyenlere inşallah cevap verirsiniz” diye konuştu. 

“BENİM BİR TANE BACIM VAR O DA KAPALI”

İnce, “İnsanları yıllarca kandırdınız. Size bu sefer bunu yaptırmayacağız. Meydanlarda benim başörtülü bacım, başörtüsüz senin bacın değil mi? Başörtülüler de bizim bacımız, başörtüsüzler de bizim bacımız.  Benim bir tane bacım var o da kapalı. Benim kız kardeşim 12 yaşından beri resetlenmiş. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağızıma yakışır. Ama ben bunu oy için rant için kullanmam. Size de kullandırtmayacağız” şeklinde konuştu. 


AK Partili 4 vekil Genel Kurul'a başörtülü girdi

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü olarak katıldı.

Genel Kurul toplanmadan 5 dakika önce salona ilk olarak AK Parti'li Samancı, ardından Kaçar ve Şahkulubey, başörtülü olarak girdi. Salona en son giren başörtülü milletvekili ise AK Parti'li Dalbudak oldu.

Bazı AK Parti'li milletvekilleri, başörtülü milletvekillerini tebrik ederek tokalaştı. Bir süre başörtülü milletvekilleriyle sohbet eden AK Parti'li milletvekilleri, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Genel Kurul ise TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ayağa kalkarak, Akşener'den söz istedi. Genel Kurul'da farklı bir uygulama olduğunu dile getiren İnce, gruplara 10'ar dakika, kıyafet uygulamasının mağduru olarak belirttiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e de 10 dakika konuşma süresi verilmesini istedi.

Bunun üzerine Akşener, birleşime ara vererek, grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı. Bu arada, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da üzerindeki ceketi çıkardı. Yılmaz, üzerinde Atatürk resmi ve Türk Bayrağı baskılı tişörtle Genel Kurul'da oturmaya başladı.

Dalbudak: Mutluyuz

TBMM Genel Kurul çalışmalarına başörtülü katılan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, salona girmeden önce gazetecilerin "neler hissediyorsunuz?" sorusuna, "Mutluyuz arkadaşlar" dedi.


<< Önceki Haber AK Parti'li 4 vekil Meclis'e başörtülü girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER