Ahmet Şahin Hoca'ya savcıdan güldüren soru!

Demokrasi ve özgür medyaya darbe soruşturması kapsamında 80 yaşındaki fıkıh alimi Ahmed Şahin de gözaltına alınarak Terör Şube’de sorgulandı.

Ahmet Şahin Hoca'ya savcıdan güldüren soru!

Fıkıh alanında yazılar yazan mütefekkir din alimine ‘Dizi izliyor musun’, ‘Talimat alarak mı yazı yazıyorsun’ gibi trajikomik sorular yöneltildi. Ortada hiçbir delil yokken yaşlı ve alim bir zata Türkiye’yi yıkma suçu yöneltildi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının birinci yıl dönümünde yapılan algı ve karartma operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan biri de 80 yaşındaki din alimi Ahmed Şahin’di. Beş torun sahibi Şahin, dün ilerleyen yaşına rağmen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne giderek şüpheli olarak ifade verdi.

ALİMLERİN TALEBESİ

Adeta psikolojik işkenceye dönüşen sorgusunda Şahin’e “izlemedim” demesine rağmen tekrar tekrar Tek Türkiye dizinin içeriği ile ilgili sorular yöneltildi. Uzun yıllar Süleymaniye Camii’nin müezzinliğini yapan Şahin, Gönenli Mehmed Efendi, Hüsrev Efendi ve Ömer Nasuhi Bilmen gibi devrin önemli din alimlerinin de talebesiydi.

35 KİTAP YAZDI

İttihat, Yeni Asya, Zaman gibi gazetelerde yazılar kaleme alan Şahin, 35 civarında kitaba imza attı. Şahin dün oğlu Cahit Şahin ve avukatı Yusuf Dalyan Kılıçalp ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesindeki binasına giderek Savcı İrfan Fidan’a ifade verdi.

Şahin, emniyetteki sorgusunda 40 yıldır basının içerisinde olduğunu, bu süre zarfında hiçbir şahsi yazı yazmadığını ve hiç kimseyi rencide etmediğini belirtti. 24 senedir de Zaman Gazetesi’ndeki köşesinde yazılar yazdığını anlatan Şahin’a sorgusu sırasında Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan “Tek Türkiye” dizisiyle ilgili sorular yöneltildi. “Diziyi izlemedim” demesine rağmen Savcı Fidan toplam 12 defa dizinin içeriği ile ilgili sorular yöneltti.

KONUŞMAYI DİNLEMEMİŞ


2009 yılında www.herkül.org adlı sitede Gülen’in “İrtica Paronayası” başlıklı yazısında anlattıkları okunarak bu yazıda neyi kastettiği de soruldu. Gülen’in bu yazısında Tek Türkiye adlı dizinin 64. Bölümünde sorguya konu olan “Karanlık karar kurulu”ndan mı bahsedildiği şeklindeki soruya Şahin bu konuşmayı dinlemediğini söyleyerek cevap verdi.

SAVCI: RAHLENiN KELiME ANLAMI NEDiR

Savcı İrfan Fidan’ın Ahmed Şahin’e yönelttiği sorular komedi filmlerini aratmadı. İlginç sorularından birisi de “Rahlenin kelime anlamı nedir?” ve “Tahşiye’nin kelime anlamı nedir” sorusuydu. Tahşiye için Şahin, “Kitapta anlamı açık olmayan bazı ibarelerin sayfanın altında açıklanmasıdır. Benim Rahle’den anladığım Kur’an-ı Kerim’in okunmak için üzerine konulduğu sehpadır” dedi.

HOCAEFENDİ AHİRETE YÖNELİK EN İYİ DİN ALİMİDİR

Şahin’e, Fethullah Gülen Hocaefendi’yi tanıyıp tanımadığı, kitaplarını okuyup okumadığı, vaazlarını dinleyip dinlemediği, hakkında çıkan haberleri takip edip etmediği ve düşüncelerinden yararlanıp yararlanmadığı soruldu.

Ahmed Şahin şöyle yanıtladı: “Amerika’ya gitmeden önce Türkiye’den tanışıklığımız vardır. Kitaplarını okudum. Süleymaniye Camii’nde yaptığı vaaz döneminde zaten ben Süleymaniye Camii müezziniydim. Kitaplarını okurum. Yazılarından görüşlerinden yararlandığım olmuştur. Kendisi benim nezdimde mevcutlar içerisinde ahirete yönelik en iyi din alimidir. Ben kendisini bu şekilde tanırım. Bana talimat vermesi ve yönlendirmesi söz konusu değildir.”

ADALET VE DEMOKRASİ NÖBETİ

Demokrasiye ve özgür medyaya darbe operasyonuna tepki gösteren binler Türkiye’nin her yerinde adliyelerin önüne akın etti.  Kur’an-ı Kerim ve Cevşen okuyarak dua eden kalabalıklar, pankartlarla yaşanan hukuksuzluklara tepki gösterdi. Bekleyenlere eziyet olsun diye İstanbul emniyetinin caddeye bakan kısmındaki sokak lambalarının elektriklerinin kesildiği gözlendi.

<< Önceki Haber Ahmet Şahin Hoca'ya savcıdan güldüren soru! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER