Akşam Gazetesi 1 yıl önce yalanlanan haberi manşet yaptı

Akşam gazetesinin bugün manşetten verdiği darbe fezlekesi haberi yalan çıktı.

Akşam Gazetesi 1 yıl önce yalanlanan haberi manşet yaptı

Akşam Gazetesi'nin yeni bir olay gibi 17 Aralık operasyonuyla bağdaştırarak verdiği haber, tam bir yıl önce Cumhuriyet gazetesinde de manşetten verilmiş ancak haber Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nca yalanlanmış.  Son dönemde attığı manşetlerin neredeyse tamamı yalan çıkan Akşam gazetesinin bugün manşetten verdiği 'Darbe fezlekesi çekmecede' başlıklı haberi de yalan çıktı.
 
AKŞAM, 1 YIL ÖNCE YALANLANAN HABERİ YENİ BİR OLAYMIŞ GİBİ GÜNDEME GETİRDİ
 
Rota Haber'in haberine göre, Akşam'ın bugün yeni bir gelişme gibi manşetten verdiği haberi tam bir sene önce Cumhuriyet gazetesi 'Başsavcıyı gizli MİT dosyası yedi' başlığıyla gündeme getirmişti. Ancak bu haber Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlanmıştı. Cumhuriyet gazetesi, 1 yıl önce manşetten verdiği haberde, Ankara’da yürütülen gizli Oslo soruşturmasının varlığının Murat Esen’in gelişiyle ortaya çıktığı belirtiliyordu. 
 
1 YIL ÖNCE GİZLİ KASAYDI,  1 YIL SONRA GİZLİ ÇEKMECE OLDU
 
Cumhuriyet'in iddiasına göre;  Hüseyin Görüşen'in yerine atanan Murat Esen, dosyaları devralırken, bir soruşturma dosyasının eksik olduğunu fark etti ve araştırma başlatmıştı. Yapılan araştırmada Akşam gazetesinin bugün gizli çekmecede bulunduğunu söylediği dosyayı Esen, Cumhuriyet'in haberine göre bir yıl önce Hüseyin Görüşen’in makamında bulunan özel kasada bulunmuş. 
 
SAVCILIK YALANLADI, ANADOLU AJANSI YAYINLADI
 
Akşam gazetesinin bir yıl önce daha ortada 17 Aralık operasyonları dahi yokken yaşanan ve bugün yeni bir olaymış gibi gündeme getirdiği haberi tam 1 yıl önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlanmıştı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinin söz konusu haberinin ardından  Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, söz konusu dosyanın gelen ihbarlar sonucu hazırlandığını ve soruşturmanın başlangıcından sonuçlanmasına kadar devlet makamlarına gerekli bilgilendirmenin yapıldığını belirtmişti. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın açıklamasında ayrıca Cumhuriyet başsavcıvekilinin odasında özel bir kasa bulunmadığı ifade edilmişti. Açıklamada ayrıca, dosyanın UYAP sistemine kayıtlı olduğu da belirtilmişti.
 
AKŞAM GAZETESİ, BİR YIL ÖNCE YALANLANAN HABERİ YENİDEN PAZARLAMAYA ÇALIŞTI
 
Ankara Cumhuriyet Savcılığı bu açıklamasıyla Cumhuriyet gazetesinin bir yıl önce manşetten verdiği haberi boşa çıkarıyordu. Ancak bir yıl önce yalanlanan bu haberin, bir yıl sonra Akşam gazetesi tarafından yeni bir olaymış gibi yeniden pazarlanması dikkat çekti.
 
SAVCILIK AÇIKLAMASI EFKAN ALA'YI DA YALANLIYOR
 
Akşam gazetesinin manşetinin yalan çıkması çarpıcı bir ayrıntıyı da ortaya çıkardı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın bir yıl önce yaptığı "Soruşturmanın başlangıcından sonuçlanmasına kadar devlet makamlarına gerekli bilgilendirmenin yapıldığı" yönündeki açıklaması, Akşam'ın haberine dayanak yaptığı  Efkan Ala 'Darbenin fezlekesi' iddiasını da boşa çıkarıyor.

CUMHURİYET GAZETESİNİN 1 YIL ÖNCE VERDİĞİ YALANLANAN HABER


BU DA AKŞAM GAZETESİNİN YALAN HABERİ 


BU DA ANADOLU AJANSI'NDA YAYINLANAN SAVCILIĞIN YALANLAMASI



<< Önceki Haber Akşam Gazetesi 1 yıl önce yalanlanan haberi manşet yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER