Almanya'dan Türkiye'ye akıl almaz uygulama

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu, yaşadığı pasaport uygulamasına tepki gösterdi.

Almanya'dan Türkiye'ye akıl almaz uygulama

TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Mehmet Siyam Kesimoğlu Almanya’da büyük şok yaşadı. Uçak daha aprondayken yolculara  pasaport kontrolü yapıldı,duruma oldukça sinirlenen  Kesimoğlu, “Bu Türk vatandaşına hakarettir. Uygulamaya derhal son verilmeli” dedi.

Kesimoğlu, Frankfurt'ta uçak havaalanına indiğinde, aprondayken uçak kapısında polislerin belirdiğini, tek tek yolculara pasaport kontrolü yapıldığını görünce şoke olduğunu aktardı.

Uçaktaki görevlileri çağırarak duruma tepki gösteren ve bu uygulamanın gerekçesi nedir diye sorduğunu aktaran Kesimoğlu, görevlilerin "uygulamanın bir süredir devam ettiği"cevabını verdiğini belirtti.

Kesimoğlu, konuyu Meclis İçişleri Komisyonu çalışmaları sırasında da gündeme getirdi. Komisyon toplantısındaki  AB Bakanlığı bürokratları, durumla ilgili milletvekilinden bilgi alarak, konunun iki hafta sonra Berlin'de gerçekleşek olan iki ülke arasında ki  toplantıda gündeme getirileceğini iletti.Kesimoğlu'nun uçuş bilgileri,Alman yetkililere iletilmek üzere alındı.

Kesimoğlu, uygulamanın bugüne kadar Dışişleri yetkililerine bildirilmemiş olmasına da şaşırdığını söyleyerek, "Türkiye bu uygulamayı asla kabul edemez. Uçak daha kapısını açar açmaz polisin pasaport kontrolü Türk vatandaşlarına hakarettir. Türkiye derhal bunun hesabını sormalıdır. Bu uygulamaya derhal son verilmelidir" dedi.

BUGÜN GAZETESİ

<< Önceki Haber Almanya'dan Türkiye'ye akıl almaz uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER