Ankara'yı ayağa kaldıran olayda şok ayrıntılar!

DHKP-C'li teröristlerin Ankara'daki bombalı saldırısı ile ilgili dikkat çekici ayrıntılar ortaya çıktı.

Ankara'daki saldırıda ele geçirilen mühimmatların görüntüsü

  • Viyana'da Türk resmi makamlarından aldıkları kimliklerle Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlendi.
  • Olay yerine nasıl geldiklerine dair soru akıllara geldi.
  • Saldırganların kaçış planlarının Suriye olduğu üzerlerinden çıkan evraktan anlaşıldı.
  • İlk saldırıdan hemen sonra benzin istasyonunu da havaya uçurmak istedikleri ortaya çıktı.

Ankara'da önceki gece Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen yerleşkesinde bulunan binalarına yönelik roketli saldırı başkenti ayağa kaldırdı. Daha önce AK Parti binasına da LAV silahıyyla saldırı gerçekleştiren sol terör örgütü DHKP/C mensubu Muharrem Karataş, 6 ay sonra Yunanistan'dan beraberinde getirdiği Serdar Polat ile birlikte Ankara'da emniyet binalarına saldırı düzenledi. Türkiye'ye terör eylemi için kaçak yollarla giren ve sahte kimlik taşıyan Karataş ile Polat'ın, iki binaya RPG-7 silahıyla saldırdıktan sonra bu binaların hemen yakınında bulunan Shell benzin istasyonunu da havaya uçurmak istedikleri ortaya çıktı. Sosyal Hizmetler binası ile Polisevi'nin arasında kalan benzinliği roketle patlatmak isteyen teröristler, ilk iki atış sonrası oluşan şiddetli patlama ve polis sirenleriyle paniğe kapılarak, benzinlik yerine ormanlık alana yönelip kaçmayı tercih etti. 'Üçüncü atış' için hazırladıkları, ancak kullanma fırsatı bulamadıkları roketi olay yerinde bırakan Karataş ile Polat, Dikmen ve Cevizlidere caddeleri üzerinden Konya Yolu'na çıkarak buradan yolun karşısına geçip ODTÜ ormanlarına girdi.

Kimlikler Viyana'dan

Yeni Şafak'ın haberine göre; Ankara'da emniyet binalarına roketli saldırı düzenleyen teröristlerin, başkasının kimlik bilgileriyle Viyana'da Türk resmi makamlarından aldıkları kimliklerle Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlendi. Avrupa'da Yunanistan'dan sonra DHKP/C'ye en çok kapı aralayan ülkelerin başında gelen Avusturya'dan eylemcilerin kırmızı bültenle aranmalarına rağmen kimlik sahibi olarak yurda giriş yapmaları dikkat çekti. Teröristler başkalarının bilgileriyle gerçek kimlik başvurusu yaparak Viyana'daki resmi makamlardan 'kimliğimi kaybettim' diyerek Şubat 2013'te kimlik çıkartmışlar. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ölü olarak ele geçirilen Muharrem Karataş'ın üzerinden kendi fotoğrafının bulunduğu Ahmet Güzel adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunduğunu, yaralı olarak ele geçirilen Serdar Polat'ın üzerinde de yine kendi fotoğrafının bulunduğu Muzaffer Uzun adına sahte kimlik çıktığını aktardı.

Kaçış planı Suriye

Sahte kimlikteki bilgilerin DHKP/C'li teröristlerce ele geçirilip ardından Viyana'dan resmi mercilerden aldıklarını bilgisine ulaşıldı. Muharrem Karataş ve Serdar Polat'ın, roketli saldırının ardından kaçış istikametlerinin Suriye olduğu bilgisine ulaşıldı. Saldırganların üzerinden Suriye evrakları da çıktı.

Oraya nasıl gelebildiler?

Ankara'da bugüne kadar ABD Büyükelçiliği, AK Parti ve Adalet Bakanlığı binalarına yönelik saldırılar gerçekleştiren DHKP/C'nin son eyleminin önlenememesi; Muharrem Karataş ile Serdar Polat'ın kimlik ve eşgallerinin biliniyor olmasına rağmen eylemin önlenememiş olması, "Oraya nasıl gelebildiler? sorusunu akıllara getirdi.

Ayaklı cephanelik

DHKP/C'li teröristlerin yanlarında bulunan silahlar, her türlü çatışmayı göze aldıklarını gözler önüne serdi. Biri ölü diğeri yaralı olarak etkisiz hale getirilen saldırganların üzerlerinden ve çantalarından 1'i Uzi marka olmak üzere 3 silah, Rus yapımı 2 el bombası ve bir de örgüt bayrağı çıktı. Örgütün özellikle ismini duyurmak için hem olay yerine bayrak bırakması hem de militanların çantasından örgüt bayrağının çıkması dikkat çekti.

<< Önceki Haber Ankara'yı ayağa kaldıran olayda şok ayrıntılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER