Bahçeli: Erdoğan çok istiyorsa milyar dolarlarından bağış yapsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her dara düştüğünde cami ya da başörtüsü gibi dini değerlere sarıldığını söyledi.

Bahçeli: Erdoğan çok istiyorsa milyar dolarlarından bağış yapsın

Bahçeli, "Biz ‘Türkiye yanıyor’ diyoruz, Erdoğan Küba’ya cami diyor. Biz ‘işsizlik var, yoksulluk var, vatandaş aç ve açıkta’ diyoruz; Erdoğan ‘başörtülü kardeşime saldırdılar’ diyor. Biz ‘kaçak ve karanlık saray haramdır, israftır, kanunsuzluktur’ diyoruz; Erdoğan ‘az durun cami de yaptıracağız’ diyor." diye konuştu. Bahçeli, bedelli askerlik konusunda ise MHP olarak şartlı destek vereceklerini duyurdu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her dara düştüğünde cami, başörtüsü ya da  imam hatiplerden medet umduğunu kaydeden MHP lideri Bahçeli, "Biz ‘Türkiye yanıyor’ diyoruz, Erdoğan Küba’ya cami diyor. Biz ‘işsizlik var, yoksulluk var, vatandaş aç ve açıkta’ diyoruz; Erdoğan ‘başörtülü kardeşime saldırdılar’ diyor. Biz ‘kaçak ve karanlık saray haramdır, israftır, kanunsuzluktur’ diyoruz; Erdoğan ‘az durun cami de yaptıracağız’ diyor. Biz ‘çiftçi ne olacak, buğday, arpa, pancar ne zaman para yapacak’ diye soruyoruz; Erdoğan ‘İmam hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır, bir fikrin adeta isyanıdır' diyor. Biz ‘hırsız var, yolsuzluk diz boyu, rüşvet sel gibi, hukuk ve adalet tepeleniyor’ diyoruz; Erdoğan ‘inanıyorsanız kazanacaksınız’ diyor. Biz ‘İranlı kara paracı bakanları rüşvete bağlamış, boğazınıza kadar pisliğe battınız’ diyoruz; Erdoğan ‘İranlı’ya laf yok, o hayırseverdir’ diyor." şeklinde konuştu.

‘BAŞBAKAN YANDAŞ ÇETELERİN KULAĞINI ÇEKMELİDİR’


Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı ‘İş Güvenliği Eylem Paketi’ için yeterli ve ikna edici olmadığını kaydeden Bahçeli, "Başbakan işverenlerin zihniyet dönüşümüne ihtiyacı olduğunu gerçekten düşünüyorsa, önceden ayarlanmış adrese teslim ihaleleri alan yandaş çetelerin kulağını çekmelidir. Ancak bu hesaplaşmanın yapılması, bu dirayet ve cesaretin sergilenmesi vesayet altındaki bir Başbakan’ın harcı olmayıp, kendisine de on gömlek bol gelecektir." dedi.

‘RÜŞVETÇİLER İSTİKRAR İÇİNDE HAVUZLARI DOLDURMAKTADIR’


AK Parti’nin ekonomik politikalarının insan odaklı olmadığını ifade eden Bahçeli, insanı yalnızca üretim faktörü ve meta olarak gören bir anlayışın sosyal ve ekonomik gelişmeye yön vereceğinin iddia edilmesinin saflık olduğunu söyledi. Başbakan ve hükümetin istikrar takıntısı içinde olduğunu kaydeden Bahçeli, "Doğrudur istikrar belirli çevrelerde vardır ve bu hepimizin gözü önündedir. Hırsızlar istikrarlıdır, soyguncular istikrarlıdır, yan kesiciler istikrarlıdır, hainler istikrarlıdır, rüşvetçiler istikrar içinde havuzları doldurmaktadır. Millet malını yiyen ahlaksızlar istikrar ve güven içindedir. Neylersiniz ki, vatandaşlarımız ekonomik sefaletin göbeğindedir." diye konuştu.

‘İŞSİZLİK PARALEL KOMPLOYA BAĞLANMAZSA GÖRMEZDEN GELİNECEK’

Dün açıklanan resmi işsizlik rakamlarına da değinen Devlet Bahçeli, "Resmi işsizlik oranının çift haneye tutunarak yüzde 10,1’e çıkması, gerçekte ise yüzde 20’ye yaklaşması eğer paralel komploya bağlanmazsa görmezden gelinecektir. Her dört gencimizden birisinin işsiz kalması dış güçlerin oyunu olarak görülmüyorsa veya devlet içine yuvalanmış gayri meşru yapılanmaların provokasyonu şeklinde yorumlanmıyorsa, kimsenin ağzına alacağı da yoktur. İş aramayıp çalışmaya hazır olanlarla birlikte 5,5 milyonu aşan işsiz, 30 milyon sınırını zorlayan yoksul Türkiye’nin ekonomik felaketinin tek kelimeyle özetidir." sözlerini kaydetti.

‘ERDOĞAN HAYIR YAPMAK İSTİYORSA, BANKADAKİ MİLYAR DOLARLARINDAN KÜBA’DAKİ CAMİ DERNEĞİNE BAĞIŞ YAPSIN’


Konuşmasında Amerika’nın kim tarafından keşfedildiği ve Küba’ya camii tartışmalarına da değinen Bahçeli şu şekilde konuştu: "Küba’ya tıpkı Çamlıca’dakine benzer şekilde bir cami yapılmasını temenni ediyorum. Atatürk büstüne kucak açan Küba’nın camiye itiraz etmeyeceğini samimiyetle ümit ediyorum. Erdoğan hayır yapmak istiyorsa, sevap kazanmak arayışında ise bankadaki milyar dolarlarından bir bölümünü kurulacak ‘Küba Cami Yaptırma Derneği’ne bağışlamalı, hiç olmazsa dua almalıdır. Erdoğan her sıkıştığında cami, her zorlandığında başörtüsü, her dara düştüğünde imam hatip istismarından medet ummaktadır. Çünkü Erdoğan için din ve mukaddesatımız siyasi hedefler için kullanılması mecburi vasıtalardır."

BEDELLİ ASKERLİĞE MHP’DEN ŞARTLI DESTEK

Partisinin bedelli askerlik konusundaki duruşundan da söz eden Devlet Bahçeli, askerliğin yani vatan savunmasının bir bedeli asla olamayacağını vurgulayarak "Bedelli askerlik konusu ele alınırken; TSK’nın ikaz, ihtiyaç, imkan ve kapasitesi belirleyici olmalı, vatan savunmasını aksatacak ve riske sokacak manevi ve moral çöküntüye müsamaha gösterilmemelidir."değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Bedelli askerlikle ilgili beklentileri de hesaba kattığımızda, meselenin etraflıca değerlendirilmesini, kısa süre içinde uzlaşma ve diyalogla çözüme kavuşturulup gündemden çıkarılmasını elzem görüyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, bedelli askerlik konusu TBMM’ye gelmesi halinde mesafeli durmayacağını muhataplarına bilhassa bildirmek istiyorum."

‘ESED ZALİM DE IŞİD-PYD-PKK SEVGİ KELEBELEKLERİ Mİ?

Başbakan Davutoğlu’nun G-20 zirvesindeki temaslarından da söz eden Bahçeli, "Davutoğlu, Brisbane’e Türkiye’yi temsil etmek için mi, yoksa ABD’nin Suriye’yi vurması konusunda yalvarıp yakarmak için mi gitmiştir? Davutoğlu G-20 toplantısında Obama’nın masasında oturmayı ayrıcalık ve lütuf mu görmektedir? Esed teröristtir, Esed zalimdir, Esed katildir de; IŞİD-PYD-PKK kırlarda bayırlarda çiçek toplayan, karıncayı bile ezmekten sakınan sevgi kelebekleri midir?" ifadelerini kullandı.

‘DÜNE KADAR ESAD’A KARDEŞİM DİYENLER O TARİHLERDE AKLINIZ NEREDEYDİ?’

Sorunun Esed olmadığını belirten Devlet Bahçeli, "Asıl sorun sömürgeciliğin güncellenmiş yepyeni bir operasyonudur. Düne kadar Esed’e kardeşim diyenler, birlikte Bakanlar Kurulu düzenleyenler, tatile çıkanlar, aile fotoğrafı çektirenler, sorarım sizlere o tarihlerde aklınız neredeydi? Esed 2011 Mart’ından önce de zalim değil miydi? Esed ve babası 2011 Mart’ından önceki senelerde de kan dökmüyor muydu? Erdoğan ve Davutoğlu’nun bütün iddia ve önermeleri sıfırı tüketmiştir. Türkiye böyle gidemeyecek, bu politikalarla daha fazla yönetilemeyecektir. Gidişat felakettir." diye konuştu.

‘TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİ İÇİN PKK’YA İHTİYAÇ KALMAMIŞTIR’

PKK’nın Türkiye’ye teslim olması yerine, AK Parti’nin PKK’ya teslim olduğunu belirten Bahçeli, "PKK’nın ve uzantılarının bütün hedefleri artık AKP tarafından temsil edilmektedir. Bütün istekleri Başbakan ve hükümeti tarafından dile getirilmektedir. Sonuçta böyle olacak idiyse, 1984 yılında ilk silahlı eylem başladığında ne ordu sevk etmeye, ne de Mehmetçiğin, polislerin ve korucuların yıllar süren fedakârca mücadelelerine lüzum vardı. Ne isteniyorsa verirdiniz, ne dayatılıyorsa teslim olurdunuz, ne yapmayı arzu ediyorlarsa el sıkışırdınız, böylece aradan geçen 30 yılda kayıplarımız da gerçekleşmezdi. Bugün gelinen aşamada Türkiye’nin bölünmesi için PKK’ya ihtiyaç kalmamıştır." dedi.

‘MİLLİ İRADE YETKİYİ BİZE VERSİN, YİNE YAPARIZ’

Bugün PKK’nın ne ise 1937-1938’de Dersim’de isyan edenlerin aynısı olduğunu kaydeden Devlet Bahçeli, "Bugünün teröristbaşı Öcalan’ı neyse, Dersim ihanetinin baş aktörü terörist Rıza da kopyasıdır. Devlete ve millete başkaldıran, kafa tutanların geçmişteki akıbetleri bellidir. Bugün AKP’nin pazarlık yaptığı eşkıyayla Türk milleti asırlarca mücadele etmiştir. Terörist Rıza emperyalizme piyonluk yaparak Türkiye’yi bölmek istemiş, ne var ki amacına ulaşamadan hak ettiği cezasını bulmuştur. Milli irade yetkiyi bize versin, millet bize güvensin, yine yaparız, yine hainlerin alayını birden vatan topraklarından temizler atarız. Dersim isyanına göstermiş olduğum kararlı tepkiden dolayı bazı şahısların sembolik de olsa tazminat davası açtığını görüyorum. Bunlardan birisinin miktarı 4,9 kuruştur. Ben özel olarak dava başına 4,9 kuruşluk bütçemi çoktan ayırdım. Dileyen ve isteyen varsa peşin peşin ödemeye de hazırım." diye konuştu.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Bahçeli: Erdoğan çok istiyorsa milyar dolarlarından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER