Bahçeli'den Beşir Atalay'a 'ihanet' tepkisi

MHP lideri Bahçeli, "makul şüphe'' ve ''iletişimin tespiti' gibi düzenlemeleri içeren yeni yargı paketini değerlendirdi.

Bahçeli'den Beşir Atalay'a 'ihanet' tepkisi

17-25 Aralık operasyonlarında adı geçenlerin yolsuzluklara karıştıklarına dair kanaat olduğunu söyleyen Bahçeli, "En büyük makul şüpheli Erdoğan'ın kendisidir" dedi.

MHP Ge­nel Baş­ka­nı Dev­let Bah­çe­li, An­tal­ya dö­nü­şü Af­yon­ka­ra­hi­sa­r’­da bir grup ga­ze­te­ciy­le ye­di­ği ak­şam ye­me­ğin­de gün­de­me da­ir önem­li açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu­’n­dan son­ra MHP li­de­ri Bah­çe­li de Ak­sa­ra­y’­da­ki 29 Ekim re­sep­si­yo­nu­na ka­tıl­ma­ma ka­ra­rı al­dı. Bah­çe­li, “A­nıt­ka­bir zi­ya­re­tin­de bu­lun­ma­yı ama teb­ri­gat ve re­sep­si­yon­da ol­ma­yı dü­şün­mü­yo­ru­m” de­di.

YARGI ÖNÜNE ÇIKMALI

17 ve 25 Ara­lık ta­rih­le­ri­nin Türk si­ya­si ha­ya­tın­da önem­li bir dö­nem ola­rak ta­ri­he geç­ti­ği­ni söy­le­yen Bah­çe­li, "Bu­nun mut­la­ka yar­gı önün­de sor­gu­lan­ma­sı, açık­lı­ğa ka­vuş­ma­sı la­zım­dır. De­mek ki, Tür­ki­ye sav­cı­dan zi­ya­de Mec­lis ira­de­siy­le yol­suz­luk­lar üze­rin­de bir ka­rar ver­me sü­re­ci­ne gir­miş­tir. AK­P’­li­ler bun­dan kur­tul­mak için her şe­yi ya­par­lar" di­ye ko­nuş­tu.

YÜZ­DE YÜZ SOR­GU­LA­TIR

AKP ta­ra­fın­dan TBMM Baş­kan­lı­ğı'na su­nu­lan ve ka­mu­oyun­da tar­tış­ma­ya ne­den olan ye­ni yar­gı pa­ke­ti­ni de­ğer­len­di­ren Bah­çe­li şöy­le ko­nuş­tu: "Mil­let vic­da­nın­da ma­kul şüp­he Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ı yüz­de 100 sor­gu­la­tır. Ke­sin de­lil­ler, ara­ma ko­nu­sun­da ıs­ra­rı var­dı. Şim­di ma­kul şüp­he ko­nu­mu­na düş­müş­se, mil­let­te ma­kul bir şe­kil­de Er­do­ğan ve 4 ba­ka­nı, 17-25 Ara­lı­k’­ta kim­ler var­sa on­la­rın yol­suz­luk­la­ra ka­rış­tık­la­rı­na da­ir bir ka­na­at ve şüp­he ol­du­ğu or­ta­da­dır. Bu zan­ne­di­yo­rum Er­do­ğa­n’­a ku­rul­muş bü­yük bir tu­zak­tır. En bü­yük ma­kul şüp­he­li ken­di­si­dir, eli­mi­zi ko­lay­laş­tı­rı­yor as­lın­da."

BOZ­KURT­LAR EN­SE­SİN­DE OLUR

Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan'ın tüm yurt­ta yap­ma­yı plan­la­dı­ğı mi­ting­le­rin so­rul­ma­sı üze­ri­ne ise Bah­çe­li, "Cum­hur­baş­ka­nı, AKP için oy is­ter­se ana­ya­sal suç iş­le­miş olur" de­di. "Ye­ni Tür­ki­ye­’nin ye­ni ve­sa­ye­ti Er­do­ğan ol­muş­tur" ifa­de­si­ni kul­la­nan MHP li­de­ri, "Şa­yet, açık ha­va top­lan­tı­la­rın­da Cum­hur­baş­kan­lı­ğı'nın Ana­ya­sa'da be­lir­ti­len gö­rev­le­ri­nin dı­şı­na çı­kar­sa ne­re­ye gi­der­se en­se­sin­de boz­kurt­lar ola­cak" di­ye ko­nuş­tu.

Atalay Kürdistan’a katkı sağlıyorsa haindir”

Devlet Bahçeli, gazetecilerin Beşir Atalay’ın ‘Çözüm süreci hızlanacak' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Önceden Başbakan Yardımcısı olarak konuşuyordu, şimdi AKP sözcüsü olarak konuşuyor. İmralı canisiyle beraber bir görüşme yapmasından çözüme ne kadar mutabık kaldığını orada tutanak halinde getirmelerinde ve kamuoyuna açıklamalarında yarar vardır. İmralı canisinin çözümü ve hedefi bağımsız Kürdistan Devletini kurmaktır. Eğer bu süreci bu zat hızlandırarak Bağımsız Kürdistan’ın kurulmasına katkı sağlıyorsa zaten haindir.”

ALTAN TAN HDP’NiN AKİLİ

MHP lideri Bahçeli, HDP Milletvekili Altan Tan'ın Kobani eylemlerine yönelik yaptığı özeleştiriyi "Ortaya koyduğu tespit Türkiye’de kargaşanın önlenmesi açısından bir örnektir. MHP gibi davranılmış olsaydı bu kadar şey yaşanmazdı demek istiyor. Demek ki, HDP’nin içerisinde en akil insan o" sözleriyle değenlendirdi.

MEDYA İLE İKTİDARI YÖNLENDİRİYOR

AKP’nin oyları inişe geçtini savunan MHP lideri Bahçeli şöyle konuştu:

"Onun için seçimi erkene çekmek istiyorlar. 62. Hükümet sorunların altından kalkamıyor. Hükümet Erdoğan’ın baskısı ve denetimi altında. Politikalar, Erdoğan tarafından belirleniyor, hükümeti medya yoluyla yönlendiriyor. Erdoğan düşüncelerini Başbakan’la görüşmek yerine bir sebep yaratarak basın yoluyla söylüyor sonra da ‘siz bu söylediklerimi uyun’ diyor."

BUGÜN
<< Önceki Haber Bahçeli'den Beşir Atalay'a 'ihanet' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER