Başbakan Davutoğlu'nu zora sokacak açıklama!

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cizre olaylarına ilişkin çarpıcı bir çıkış yaptı...

Başbakan Davutoğlu'nu zora sokacak açıklama!

Diyarbakır'da bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, gazetecilere Cizre olayları, HDP'nin seçime parti olarak girip girmemesi ve Cumhurbaşkanının Bakanlar kuruluna başkanlık etmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cizre'de yaşanan olayları değerlendiren HDP'li Tan, Türkiye'de son dönemde bir moda olduğunu ifade ederek, "Gökten bir taş düşse 'Bu paralel bir taş, bunu paralel yapı attı' denilmeye başlandı. Bu doğru bir yaklaşım değil, işi sulandırmadır. İşin enteresan tarafı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ahmet Davutoğlu, paralel yapı ile ilgili her türlü eleştiriden hoşlanıyorlar. Birileri hükümete yakın gözükmek yada hükümetin hoşuna gitmek için bu cümleleri kullanıyor buda doğru bir şey değil. İkincisi 6-8 Ekim olayları, Diyarbakır Sur ilçesindeki, Cizre'deki olaylar bunları hepsini üst üste koyduğumuz vakit, derin güçler, büyük göz, büyük akıl çünkü Sayın Cumhurbaşkanı bu tabirleri kullanıyor ABD, İngiltere, Almanya, İran, Rusya ve Suriye Baas partisine kadar bir çok çevreye işaret ediliyor. İsrail mercekler altına alınıyor. Bunların hepsi doğru olabilir. Bütün bu aktörler Ortadoğu'da devrededirler. Dünyadaki siyasi aktörler Ortadoğu'da kendilerince bir rol peşinde. Bunları gerekçe göstererek olayları örtbas edemeyiz" dedi.
 
 
"TAHRİK VE PROVAKATÖRLER DENİLİYOR, PEKİ CİZRE'DEKİ HENDEKLERİ KİM KAZIYOR?
 
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaşanan olayların tahrik veya her iki tarafa sızmış provakatörlerin  bu olayları yapmış olabileceğini dikkat çekerken, "Peki Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ve Cizre'de hendekleri kim kazıyor. Veya bu evlere saldıranlar kim? Dolayısıyla Kürt siyasetinin çok açık bir kararı olduğu, HPG'nin bundan sonra yüzler örtülmeyecek, molotoflar atılmayacak, kepenkler kapatılmayacak, net olarak bunun arkasında durulması lazımdır. Bu karar ciddi bir şekilde takip edilmelidir, bunun dışına çıkan veya bu kararı ihlal eden, güçler, yapılar, provakatörler kimse bunlar teşhir edilmelidir" dedi. PKK dışında kalan Kürt siyasi partileri ve özellikle son olaylarla adı gündeme gelen Hüda-Par ile ilgili de konuşan Tan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
 "CUMHURBAŞKMANI BELEDİYE MECLİSİNİ DE SARAYDA TOPLAMALI"
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar kuruluna 19 Ocak'ta başkanlık yapması ile ilgili tartışmalar için ise, "Bunu siyasi olarak akıllı uslu değerlendirmek mümkün ama bence bunu biraz ironi yapmak lazım. Çünkü, Sayın Cumhurbaşkanı zaten böyle yapacağını bağıra bağıra söyledi. Alıştığımız bir Cumhurbaşkanı olmayacağını söyledi. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı geldiği hiçbir görevi terk etmek istemiyor. Siyasette RP'de İstanbul il başkanlığı yaptı, Belediye başkanlığı yaptı, Başbakanlık yaptı şimdi de Allah nasip etti Cumhurbaşkanı oldu. Bence bunların tamamını birlikte yürütmeli. Zaten fili olarak İstanbul Belediyesini yürütüyor. İstanbul Belediyesinin toplantılarına da katılmalı bence. Hatta Büyükşehir Belediye meclisini de bu sarayda toplamalı. Hükümeti de toplamalı, bildiği gibi yapmalı. Bildiği gibi yaparsa ne olur, bugüne kadar ne olduysa o olur. Bunu da biraz ironi olarak kabul edin. Şimdi Başbakan kukla olmayı, gölge olmayı kabul ediyorsa bu Başbakanın sorunu. Biz şu anda bundan büyük dertlerle uğraşmak durumundayız. Bunu da Ahmet Davutoğlu düşünsün ben düşünmeyeyim" dedi.
 
DHA
<< Önceki Haber Başbakan Davutoğlu'nu zora sokacak açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER